Zrno/Grain Dragane Ognjenović

dana Oct4 2014

Nedaleko od Muzeja Macura, u Starim Banovcima otvoren je još jedan umetnički prostor u zgradi koja je nekada služila za skladištenje žita. U ovom prostoru  će 2. oktobra biti priređen još jedan performans Dragane Ognjenović, sa početkom u 19h u Starim Banovcima u Muzeju Magacin Macura.

Na mestu gde se nekad skladištilo žito, sada je Magacin, mesto za arhiviranje najrazličitijih umetničkih postupaka. I za reviziju svega što nam se događalo. Nekadašnji “rudnik hleba”, (p)ostao je “rudnik nade”. Tu ćemo sad naći  “Gorgonu”, Josipa Vaništu, Julija Knifera, Gergelja Urkoma, Nešu Paripovića, Eru Milivojevića, Pravina Cherkoorija, Josepha Beuysa, Miru Brtku, Nobuya Abea, Rašu Todosijevića, Vladana Radovanovića, Olgu Jevrić, Bracu Dimitrijevića, Marinu Abramović, Kostu Bogdanovića, i mnoge druge.

Tu ćemo sad možda naći i sebe, zastati, proveriti ispravnost sopstvenih postupaka razmišljajući i diskutujući o arhitekturi, o modi, o filmu, o dizajnu, o teatru… Tu ćemo možda proveriti svoje životne stavove, ciljeve i sadržaje sopstvenog života – pred umetnošću Dragane Ognjenović ili u teatru Nikite Milivojevića… Tu, gde je nekad bilo žito…
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zrno/Grain Dragane Ognjenović”


« 4. Multidisciplinarni kongres ishrana budućnosti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook