Završni koncert ArtLink festivala u nedelju 8.oktobra

dana Oct6 2017

ArtLink festival mladih talenata 8. oktobra 2017. godine, u 20h, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, zatvoriće zajedničkim koncertom, trenutno najtraženiji čelista na svetu po podacima svetske liste klasične muzike, Ištvan Vardai sa Kamernim ansamblom ArtLink mladi virtuozi. Na programu će biti izvedena dela K. F. E. Baha, Vivaldija, Bokerinija, Mendelsona, Parta.

Ištvan Vardai poznat je već našoj publici, nakom prošlogodišnjeg nastupa na ArtLink festivalu. Značajni muzički umetnik i pedagog, Ištvan Vardai, osvajao je nagrade na prestižnim međunarodnim muzičkim takmičenjima („Pjer Furnije”, „Čajkovski“, „Emanuel Feuerman“, „Brams“, „Dejvid Poper“, ARD …). Nagradu “Junior Prima” za najboljeg mladog umetnika godine osvojio je 2009, a prestižnu „Monblan” nagradu najperspektivniji mladi muzičar na svetu, 2012. godine. Ištvan Vardai objavio je četiri CD izdanja, umetnički direktor je mađarskog „Kapošfest“ festivala kamerne muzike.Ištvan Vardai nastupao je na značajnim festivalima, u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama, u mogućnosti je da bira gde će svirati, a ArtLink festival mladih talenata ima privilegiju što Vardai već drugi put dolazi i sarađuje sa našim mladim virtuozima koje ArtLink afirmiše. Uz podršku Amabasade Mađarske, Ištvan Vardai, pored koncerta, održaće u Beogradu i majstorski kurs za mlade talente.

Završni koncert Ištvana Vardaia sa Kamernim ansamblom ArtLink mladi virtuozi deo je festivalskog projekta „Balkan – Višegrad scena za
mlade”, koji podržava Međunarodni Višegradski fond. Projekat “Balkan – Višegrad scena za mlade” publici predstavlja mlade umetnike iz zemalja „Višegradske grupe” (Poljska, Mađarska, Slovačka i Češka) i njihovu saradnju sa mladim muzičarima iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana (Crna Gora, Makedonija, Albanija, BiH).
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Završni koncert ArtLink festivala u nedelju 8.oktobra”


« Kreativni vikend na Sava Promenadi za najmlađe posetioce

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook