Završeno snimanje kratkog filma Budimo u kontaktu

dana Aug14 2019

U Beogradu je tokom jula završeno snimanje kratkog filma „Budimo u kontaktu“, debitantske režije Aleksandra Radivojevića, scenariste filmova „Čarlston za Ognjenku“ i „Srpski film“. Film je sniman uz podršku Filmskog centra Srbije.

„Budimo u kontaktu“, po scenariju i u režiji Radivojevića, polučasovni je žanrovski hibrid socijalne drame, naučne fantastike i horora. Film prati šesnaestogodišnjeg Radoša, stidljivog autsajdera koji živi sa svojom bolesnom majkom, jedva sastavljajući kraj s krajem. Rovareći po kontejneru u potrazi za hranom, Radoš pronalazi novi model najmodernijeg smartfona. Mladić uz pomoć svoje nove „igračke“ počinje da sanja otvorenih očiju, mesečareći u svom skučenom životnom prostoru, ophrvan nizom neobičnih, realističnih i zastrašujućih noćnih vizija kroz koje sve njegove želje, strahovi i težnje bivaju otelotvorene na najekstremnije moguće načine.

Glavnu ulogu u „Budimo u kontaktu“ tumači talentovani Pavle Čemerikić, mladi glumac koga smo gledali u filmovima „Ničije dete“, „Teret“, „Agape“ i „Šavovi“. Čemerkićeve partnerke su iskusne dramske umetnice Dušanka Stojanović-Glid, Milica Stefanović i Tatjana Kecman.

Producenti filma su Nikola Pantelić i Iva Ristić za iManage film, a hrvatski koproducent je Plan 9 Production. „Budimo u kontaktu je podržan na konkursima koji su raspisali FCS i HAVC. Od ključnih saradnika treba izdvojiti scenografa Nikolu Nikolića, kostimografkinju Jelenu Stokuću i šminkera Darka Koeniga. Svoj doprinos filmu dali su i daće i dvojica umetnika sa kojima je Radivojević već sarađivao na „Srpskom filmu“: direktor fotografije Nemanja Jovanov i kompozitor Wikluh Sky.

Photo: FCS promo
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Završeno snimanje kratkog filma Budimo u kontaktu”


« Vikend u Barutani: Blender All Stars 5 i Roll The Drums specijal

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook