Završen projekat “Let’s talk” Jasmine Holbus

dana Nov25 2016

U Galeriji Štab u prisustvu velikog broja prijatelja i većine učesnika, Jasmina Holbus zatvorila svoj  desetodnevni multimedijalni umetničko-istraživački projekat Hajde da razgovaramo (Let’s talk), koji je bio postavljen od 11. novembra.  

Povodom objavljivanja nove knjige odabranog izbora iz širokog opusa poezije Jasmine Holbus, umesto klasične promocije, koja obično podrazumeva čitanje delova knjige i prigodni govor nekog od stručnjaka, autorka je  pozvala veliki broj umetnika da svojim umetničkim radom posredno daju odgovor, komentar, prilog njenim stihovima.

Projekat je kao proces, serija događaja, izložba i konačno performans imao u osnovi zadatak da ispita odnos umetnika različitih senzibiliteta i interesa, odnos reči, zvuka i forme, ali i prirodu komunikacije umetnika, publike i dela.

 “Razgovor započinje iz praznine, iz one ponekad neugodne tišine između rečenica i riječi – dok uzdišemo, ne gledamo, dok primjećujemo, osjećamo. Da li samo slušamo, da li uistinu čujemo ono što drugi govore? Osvještavamo zaglušujuću buku slova i znakova osluškujući druge, tražeći pritom sigurnost u tihom prostoru između misli.”

Jasmina Holbus je poslednje večeri predstavila video i integralni katalog, kao finalni zapis ove izložbe, koji je potpisivala svim prisutnima u galeriji.

Ova nesvakidašnja prezentacija knjige poezije, bila je na kraju i jedinstvena izložba izuzetnih radova čiji su učesnici bili poznati umetnici , njih više od 20, a koje je Jasmina pozvala da odgovre svojim radom na njenu poeziju. Umetnici sun a samom početku pozvani na ‘’Otvoreni sto’’, koji je bio svojevrstan performans posle zvaničnog otvaranja.

 Umetnici koji su učestvovali u projektu LET’S TALK su: vizualni umetnici Saša Pančić, Mihael Milunović, Filip Mikić, Uroš Đurić, Ivan Gračner, Nenad Maksimović, Marijana Gvozdenović, Goran Mećava, Vladimir Končar; umetnički fotografi Vukica Mikača Lovren i Jelena Janković; kompozitori i pijaniste Bojan Zulfikarpašić, Nadina Janković i Miroslav Miša Savić; scenograf Aleksandar Denić, multimedijanlni umetnik Darko Rundek i Dragan Novković, arhitekta Dragomir Nikolić, pesnikinja Marta Radovanović, glumac Pavle Pekić i mnogi drugi. Kustos ovog projekta je Milica Pekić, dok je dramaturg Periša Perišić.

Photocredits:Marina Bugarčić i Stanko Prvanović
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Završen projekat “Let’s talk” Jasmine Holbus”


« Drugi Baby Fest u Mikser House-u

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook