Kako je biilo na zatvaranju 33. Perwoll Fashion Week-a?

dana Apr13 2013

Svečanom revijom Bate Spasojevića u hotelu Metropol, 4. aprila 2013. godine zatvoren je 33. Perwoll fashion week. Poslednje veče ovosezonske Beogradske nedelje mode počelo je revijom dizajnerke Biljane Tipsarević koja se predstavila kolekcijom “The Countess“, za proleće/leto 2013.

Zadržavši prepoznatljive karakteristike iz prethodne kolekcije “Zeitgaist,” Biljana je ostala dosledna svojoj minimalističkoj estetici.

Sofisticirana kolekcija je pre svega otmena i ženstvena, izrađena od najfinijih materijala poput svile, brokata i delikatne francuske čipke.

Mlada Biljana je svoju inspiraciju za ovu kolekciju pronašla u umetnosti španskog slikara Goje, a zaokružila ju je elegancijom zlatne ere Holivuda. Biljanini modeli svakako odišu nežnošću, suptilnošću i svedenom elegancijom.

Graciozna silueta prati prirodnu liniju tela i svojom finoćom izrade, akcentovanim strukom i blago naglašenim ramenima  ističe ono najlepše na ženi, dok čipkani detalji delikatno postavljeni daju i dozu seksipila.

U kolekciji dominiraju nežne nijanse, bež, bela, golubije siva i boja starog zlata koje na momente razbija vatreno crvena. Duge večernje i koktel svilene haljine upotpunjuju glamurozni i maštovito krojeni kompleti od najfinijeg brokata.

Nakon Biljanine revije, usledila je mala pauza a pre revije Bate Spasojevića, Click je posvetio uvod humanitarnoj akciji “Za Tijanino novo srce” u okviru koje su učestvovali sportisti Mateja Kežman, Slobodan Soro i Vladimir Grbić, kao i glumac Viktor Savić.

Za svoju najnoviju kolekciju za sezonu proleće/leto 2013 koja nosi naziv “Cult of Personality” Bata Spasojević je inspiraciju potražio u Hičkokovim filmovima, posebno filmu “Ptice”.

Ženski deo kolekcije isirisan je ženskom soficticiranom siluetom. Dominira ručni rad, heklane haljine i delovi odevnih komada koji savršeno pristaju uz liniju tela.

Pored haljina koje uvode u visoku modu, sastavni deo kolekcije su i kožni komadi odeće kao sto su pantalone suknje i jakne. Oni su nezaobilazni deo svake Batine revije.

Videli smo i lepršave svilene materijale, koji daju posebnu notu šika i elegancije, kao i savršeno ukrojene blejzere i sakoe od prirodnih materijala mešavine lana  pamuka i svile.

Muški deo kolekcije čine  ukrojeni sakoi od vrhuskih prirodnih materijala, kao što je žakar; pantalone i košulje su takođe u prepoznatljivom dizajnerskom rukopisu brenda Individual, ovog puta  prilagođene letnjim danima.

Boje u obe grupe čine bazična crna, pesak puder oranž i zelena sa palete Dzeksona Polaka i  Dalija, a začin svemu daje nezaobilazna kašmir šara.

Foto: Smiljka Boškov


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kako je biilo na zatvaranju 33. Perwoll Fashion Week-a?”


« Najbolji globalni radovi autoindustrije na konferenciji BDW 2013

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook