Zaključeni i razvedeni brakovi u Srbiji

dana Jul21 2018

Broj razvedenih brakova u Srbiji u 2017. godini iznosi 9262 i pokazuje porast za 2,4% u odnosu na 2016. godinu pokazuju podaci RZS. To znači da se svaki četvrti brak završi razvodom. Gotovo 6695 prekinutih brakova ima potomstvo koje u ovom slučaju najviše ispašta. Razlog za sklapanje braka je najčeće isti a to je ljubav, dok su razlozi za razvod razni ali u većini slučajeva što se dece tiče potpuno neshvatljivi i neopravdani.

Stil života plasiran u medijima i na javnim mestima uz finansijske razloge najviše utiče na pojavu razvoda.
Stanovnici Srbije sve kasnije odlučuju da kažu “sudbonosno da” – prosečna starost mladenaca pri stupanju u brak je veća nego ranije, pa tako danas mlada ima u proseku 28,2 godine, a mladoženja 31,2.

Prosečna starost muškarca pri razvodu je 43,5, a starost žene 40 godina, iz ovoga proizilazi da su deca pri razvodu starosti od 11-13 godina i u najosetljivijem dobu.

Mnogo toga vas čini različitim od boje kose, broja cipela, visine, težine, muzičkog ukusa, navika…i te činjenice vas mogu razdvajati ali suština je da u svemu traba tražiti nit zajedništva.

Nit zajedništva je neka stara vrednost i nova nada a najčešće je to dete. Ako tu nit kidate dok svako vuče u svoju stranu i dok još nije ojačala, pućiće lako i boleće neprestajno jako.

Čuvajte svoj brak sa mnogo razumevanja i budite plemeniti, vežite ga sa što više ljubavi i niti.


Ivan Mijailović
je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Zaključeni i razvedeni brakovi u Srbiji”


« Instagram epidemija: fotogenična poza Barbie stopala

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook