Wicuisine, japanska tradicija i italijanska strast

dana Jul5 2017

Wicuisine je ime jednog poznatog restorana u Milanu, ali je i takođe i sinonim za tradicionalnu japansku kuhinju kontaminiranu mediteranskim sastojcima. Ćak 90 % proizvoda koji čine meni ovog restorana su poreklom sa Mediterana.

Ideja koja spaja tradicionalni japanski sushi sa italijanskim pestom, delo je čuvenog kuvara Wicky Priyan, rođenog Šrilančanina, koji od instruktora borilačkih veština, preko života beskućnika na ulicama Madrasa u Indiji, do dobijanja diplome kriminologa, odlazi u Japan u kojem živi punih trideset godina, sve do dolaska u Italiju u kojoj živi nepunih jedanest godina.

Kuvar je kao muzičar. Talenat i senzibilitet koji imaju naše ruke, jesu ono što nas čini različitim“- reči su koje je Wicky mogao često da čuje od svog oca, koje sebično čuva u svom srcu. Upravo je to i filozofija, kojom se vodio čitavog svog života. “Naša ruka je ta koja nas vodi kroz čitav život, od našeg nastanka, kroz sadašnjost u budućnost“- veruje poznati kuvar.

bg_11

Svoju filozofiju, Wicky prenosi ne samo na ambijent svog restorana, koji je spoj elegancije i minimalizma, već i na svaki svoj recept. Vodeći se metodom “Kaiseki”, svaki recept ovog restorana ima za osnovu japansku bazu u kombinaciji sa lokalnim proizvodima. 

Savršenstvo odabranih ukusa i pažnja koja se poklanja svakom detalju u pravljenju hrane, jesu recept za kuhinju Wicuisine.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Wicuisine, japanska tradicija i italijanska strast”


« Predstavljamo Vam Novu akademiju lepih umetnosti NABA iz Milana

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook