Vokalkompagniet hor prvi put u Beogradu

dana Apr9 2017

Danska i Srbija ove godine obeležavaju 100 godina diplomatskih odnosa. Veliki aspekt te saradnje je kulturna razmena, koja je pogotovo pojačana u poslednjoj deceniji. Gostovanje hora ”Vokalkompagniet” iz Kopenhagena je deo proslave stogodišnjice odnosa između naše dve zemlje.

Vokalkompagniet hor se sastoji od kvalifikovanih i iskusnih pevača iz Kopenhagena koje odlikuje snažna muzikalnost ,a po prvi put nastupiće 10. aprila u 20h u Mikser House-u. Nastupajući preko 20 godina u zemlji i van Danske, Vokalkompagniet pronosi lepotu nordijskim pesama, zemlje i Bluegrassa,moderne pop klasike kao i swing jazz, ali u srži su satkani iz ljubav prema živopisnim i emotivnim a capella pop kompozicijama.

Na njihovom repertoaru se može čuti i triphop muzika u slučajevima kada izvode a capella Massive Attack ili Bjork i mnoge druge. U Beogradu će biti prilika da ih čujemo kako kombinuju moderne i stare kompozicije,a na ovoj turneji dolaze u sastavu od 20 pevača na čelu sa dirigentom Simone Maja. Istog dana nastupiće i Gradski HOR Beograd, mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike.

Na repertoaru hora se nalaze: Steva.St. Mokranjac,Wolfgang Amadeus Mozart, Kedrov, Aćimović, V.Milošević, Beethoven, Miller, N.Savić, tradicionalna muzika, gospel, jazz, pop i mnogi drugi autori! .
Hor se bavi koncertnim aktivnostima i ima iza sebe solističke nastupe kao i gostovanje na festivalu DEV9T u Beogradu za vreme svečanog zatvaranja festivala.Hor čini preko 45 članova,ali standardna radna postava je do 30 pevača.Ulaz za sve posetioce biće slobodan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vokalkompagniet hor prvi put u Beogradu”


« Novo iz Eucerina zaštita od fotostarenja i ublažavanje postojećih bora

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook