Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu

dana Dec7 2013

Smederevska tvrđava predstavlja jedno od najvećih dostignuća srednjovekovnog srpskog graditeljstva. Sama tvrđava je imala dvostrku svrhu i istovremeno predstavljala snažno vojno uporište ali i osnovu za izgradnju moderne prestonice tog doba.

Danas, kao jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji zahvaljujući projektu Muzeja u Smederevu koji nosi naziv Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu na jedan moderan i tehnološki savremen način pronalazi put do svih nas.

Tokom ove virtuelne šetnje posetioci sajta će moći da uživaju u panoramskom razgledanji smederevske tvrđave iz ukupno 19 različito pozicioniranih tačaka koje u poptunosti pokrivaju monumentalnih 10,5 hektara, a takođe je moguće i panoramsko razgledanje tzv. Malog grada smederevske tvrđave ili Utvrđenog dvora despota Đurđa Branković. Pored turističke sajt ima i edukativnu dimenziju, odnosno kroz četrdesetak info tačaka u okviru sajta posetiocima nudi osnovne informacije o svim važnim segmentima tvrđave.

Realizaciju projekta finansirala je švedska vlada kroz agenciju SIDA – Swedish International Development Cooperation Agency (Švedska agencije za međunarodni razvoj i saradnju). Partneri u realizaciji projekta su švedska nezavisna međunarodna organizacija za očuvanje kulturnog nasleđa Cultural Heritage without Borders (Kulturno nasleđe bez granica) i Balkan Museum Network (Balkanska muzejska mreža). Projekat Muzeja u Smederevu je jedan od 11 projekata iz 4 zemalja Zapadnog Balkana koji su finansirani u okviru ovog konkursa.

 


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: putovanja | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu”


« Pirelli kalendar 2014: Osvrt u prošlost

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook