Vikend Vračarskog filma na Božidarcu

dana Jul25 2019

Božidarac vas poziva na prvi ”Vikend Vračarskog filma” od 26. do 27. jula u parku vojvode Petra Bojovića (preko puta kafane Kalenić). U okviru bioskopa na otvorenom želimo ovog leta da se podsetimo na poznate Vračarce i Vračarke koje su obeležile srpski i jugoslovensku kinematografiju kao što su Velimir Bata Živojinović, Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Petar Kralj, Slobodan Cica Perović, Sofija Soja Jovanović i mnogi drugi.

Program kreće u petak sa početkom u 20:30h sa Velimirom Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi u filmu Halo Taksi. Radnju filma je režiseri Vlastimir Radovanović postavio na jednoj taksi stanici na periferiji grada gde život teče normalno do trenutka kad se pojavi novi taksista – lepa devojka. Taksista, bivši bokser, sumnja da ga žena vara. Triler sa komičnim elementima je obeležio početak osme dekade dvadesetog veka.

Drugog dana odnosno u subotu sa početkom u isto vreme prikazaćemo ostvarenje Zorana Radmilovića u filmu Šesta brzina. Komedija koja će vas nasmejati na momente do suza je snimljena paralelno dok se prikazivala i televizijska serija Priče iz radionice. Majstor Života Govedarević učestvujući otvorena srca u odnosu sa mušterijama doživljava razne nezgode. Neke su smešne, neke su tužne, neke otkrivaju lepotu, a neke ljudsku bedu.

U svet filma i retrospektivu na tu epohu uvešće nas Vračarac Marko Novaković, filmski i pozorišni reditelj (RTS) koji će sa nama podeliti anegdote o glumcima i njihovom umetničkom stvaralaštvu i kako su oni obeležili ne samo Vračar već i Srbiju.
Cilj kulturološkog projekta ”Vikend Vračarskog filma” koji je pripremio Centar za kulturu ‘’Božidarac’’ je pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda. Drugi ”Vikend Vračarskog filma” je planiran za drugu polovinu avgusta u okviru kog će se fokus staviti i na žensko kinematografsko stvaralaštvo.
Projekat je podržan od strane osnivača ustanove gradske opštine Vračar. Ulaz je besplatan na sve programske celine.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vikend Vračarskog filma na Božidarcu”


« Francuski film Živi brzo, umri polako od 25. jula u bioksopima!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook