Vikend u Savamali u znaku vina i gastronomije

dana Nov15 2013

Regionalni festival vina i hrane, „BELGRADE WINE & DINE“ je manifestacija koja je osmišljena sa ideom da se vinska i „gourmet“ kultura predstave na neformalan način i približe široj publici. Manifestacija okuplja više od trideset vinarija, kao i odabrane proizvođače delikatesa i restauratere. U odnosu na druge manifestacije slične tematike „Belgrade Wine & Dine“ izdvaja drugačiji pristupa vinskoj publici progresivan i savremen način komunikacije, kao i fokus na vinima i hrani koji su specifični za ovaj deo sveta. U pratećem programu će vrhunski kuvari i poznavaci gastronomije preneti posetiocima svoje znanje u okviru sedam inovativnih gastro radionica.

Specijalni gost festivala je Tomislav Gretić, jedan je od najboljih kuvara u Hrvatskoj. Radio je na Bliskom i Dalekom istoku, u Africi i širom Evrope, a najviše se zadržao u Dubaiju, Cirihu i Egiptu. Ovaj Zagrepčanin sa bogatim internacionalnim iskustvom je trenutno glavni kuvar restorana hotela “Monte Mulini” u Rovinju, a na festivalu BWD će zajedno sa Vladom Melentijevićem („Zaplet“ i „Dijagonala“), izvesti pravi mali kulinarski spektakl kroz svojevrsnu fuziju srpske i istarske kuhinje.

U subotu će kuvari iz “Thai Time” restorana spojiti tajlandsku kuhinju i srpska vina dok će svi koji žele da saznaju zbog čega su suši i domaća tamjanika savršen spoj, moći to da otkriju uz stručnjake za suši iz “Go Sushi-ja”.

Prvog dana festivala Aleksandar Škipić (“La Piazza”), Zoran Lapadatović (“Lavina”) i Vanja Puškar (“Moderna srpska kuhinja”) kuvaju uživo i govore o “Istinama i zabludama o italijanskoj kuhinji”. Radionica će ponuditi znanja koja su neophodna da bi se ovladalo specijalitetima jedne od omiljenih svetskih kuhinja.

Vanja Puškar će u nedelju od 16 časova održati još jednu radionicu, samo ovog puta sa kuvarima okupljenim oko organizacije “Moderna srpska kuhinja” i predstaviti tradicionalne jesenje specijalitete odevene u savremeno ruho.

Dvojac iz “Pržionice BG” će u nedelju otkriti tajne pripremanja i uživanja u kafi na potpuno drugačiji način, a Raša Vlačić iz restorana “Kumbara” će govoriti o postupku pripremanja “dry age” mesa i drugim neobičnim specijalitetima po kojima je prepoznatljiv rad ovog vrsnog kuvara.

Više informacija o cenama i učešću na radionicama mogu se dobiti dobiti putem e-mail adrese: office@mikser.rs.

„Belgrade Wine & Dine“ organizuje „Mikser House“ u partnerstvu sa „Wine Jam“-om, a uz podršku Turističke organizacije Beograda. „Wine Jam“ je festival urbane vinske kulture koji je prvo izdanje imao u maju ove godine. „Wine Jam“ je uneo novi pristup prezentaciji vinske kulture i približio je novoj publici na nekonvencionalan i zabavan način, prijemčiv kako širem auditorijumu, tako i poznavaocima vina. „Wine Jam“ je do sada imao tri beogradska tematski različito obojena izdanja, a predstavio je svoj koncept i u Zagrebu, na veliko zadovoljstvo tamošnje publike.

Jednodnevna karta za festival „Belgrade Wine & Dine“ je 500 dinara, a biće dostupna na ulazu u Mikser House tokom trajanja manifestacije. Radno vreme festivala u subotu je od 12 do 22 časa, dok u nedelju manifestacija traje do 20 časova.

Žurka povodom otvaranja festivala se održava u petak od 21 čas. Za DJ pultom će se naći Goran Milošević („Svi na pod“, „Playboy“, „Naked“), a ulaz je slobodan.

„Belgrade Wine & Dine“ se održava se 16. i 17. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46).
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vikend u Savamali u znaku vina i gastronomije”


« Uz New Yorker brzo i lako do najnovijih trendova

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook