Vikend intervju: razgovor s talentiranom dizajnericom Vladanom Veljković

dana Jun3 2017

Sestre Vladana i Bojana Veljković poznate su na modnoj sceni kao dizajnerice brenda Sisters – Code by SBC. Za naš sajt, Vladana nam je otkrila novitete na kojima naveliko rade.

Modnu karijeru dizajnerice započeli ste u travnju 2012. godine. Biste li nešto promijenili da možete? 

VV: Mislim da se sve dešava sa razlogom. Putem kojim smo išle, saradnike koje smo birale, svi su na neki način doprineli razvoju brenda.

Imali ste priliku okušati se kao jedan od kostimografa u mjuziklu “Ljubav i moda” koji je na repertoaru u teatru Madlenianum? Što Vam je pridonijelo to iskustvo? 

VV: Rad na kostimu i rad na kolekciji se veoma razlikuju. Kostim je mnogo kompleksniji, radi se po merama glumaca, postoji dosta detalja, mora im se pružiti udobnost na sceni. Mnogo toga sam naučila u procesu stvaranja jedne predstave, za mene je ovo bilo dragoceno iskustvo. Obavezno pogledajte predstavu, vratiće vas u neka lepa vremena, uživaćete u sjajnoj glumi, pevanju i naravno divnim kostimima.

Kako će izgledati nova kolekcija brenda Sisters – Code by SBC?

VV: S obzirom da smo do sada radile samo kolekcije za proleće/leto odlučile smo da se oprobamo i u kolekciji za jesen/zimu koju ćemo prikazati na 42. Belgrade Fashion Week-u. Mogu samo da kažem da će biti zanimljivih kaputa, jakni… Noviteti ovog leta su: tote bag i prateći aksesoari koji će uskoro biti dostupni.

Kako je surađivati sa sestrom blizankinjom?

VV: Veoma zanimljivo. Bojana živi u Cirihu, uglavnom smo dosta u kontaktu preko interneta i telefona, ali uvek neko putuje kada dođe do trenutka same realizacije kolekcije.

Opišite nam Vaš stil odijevanja

VV: Mogla bih da kažem da ja negujem klasični stil oblačenja. Volim da nosim mini crnu haljinu, elegantni sako, skrojene pantalone. Od nakita volim da nosim bisere. Mada moram da priznam da volim da eksperimentišem sa odevnim predmetima, tako da se nekada za neku priliku opredelim za neku ekstravagantniju kombinaciju.

Foto: Pavle Kukić


Marina Đarmati
je zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme. | na twitter-u | facebook-u | tema: intervjui, najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Vikend intervju: razgovor s talentiranom dizajnericom Vladanom Veljković”


« Simon Riter & Big Bend RTS u Domu omladine Beograda

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook