V beogradski festival cveća

dana Sep15 2014

Peti Beogradski festival cveća će se održati 20 i 21. septembra u parku Manjež. Iako na neki način jubilarni, V BFC nije posvećen velikim idejama i grandioznim planovima. Naprotiv – posvećen je malim, svakodnevnim stvarima koje život znače i zato, baš zato, ne bi smeli da ih propustimo! V BFC nastavlja misiju iniciranja obnove, zaštite i vrednovanja zelene infrastrukture Beograda kao važnog dela naše svakodnevnice kao multimedijalna platforma za izložbe, prezentacije, predavanja, diskusije, rekeraciju, zabavu i podršku najboljim inicijativama na čijoj realizaciji BFC kao udruženje radimo u produženom ciklusu projekta.

Ideja ovogodišnjeg Festivala je da nas podseti da je svako vreme – pravo vreme da uradimo nešto dobro za sebe, za svoje zdravlje, za svoj životni i radni prostor. Neki od proverenih načina za to su da napravimo zeleniji i zdraviji ambijent – u svojoj kući, kancelariji, u svom kraju i gradu, da posvetimo vreme zdravoj ishrani i rekreaciji u prirodi, da sa drugima podelimo nove ‘zelene’ ideje, iskustva i inicijative.

Gosti festivala će biti stručnjaci i partneri BFC iz Švedske  “Ekologigruppen” i “Tengbom”, sa kojima već godinu dana radimo na projektu “Grad i dete” baveći se zelenim urbanizmom i meštom deteta u javnom gradskom prostoru zagovarajući na taj način pravo deteta na zdravu životnu sredinu i kontakt sa prirodom. Kroz seriju radionica bavićemo se razvojem didaktičkih zelenih prostora, ekološkom edukacijom i struktuiranjem slobodnog vremena kod dece školskog uzrasta; mogućnosti za razvoj prostora „po meri deteta“ – eko parkovi, školske bašte…

Kao i do sada, Festival će ponuditi raznovrstan program kroz tematske festivalske zone Vrt VRTova, VRTić, IzVRTanje, VRTeška, VRTlog koje zajedno predstavljaju pravi Beogradski urbani VRT u kome će svako pronaći svoj kutak, zanimaciju, pravu informaciju, mesto za druženje i relaksaciju.

Raznovrstan sadržaj festivala namenjen je svim generacijama, akcentujući promociju dizajna eksterijera, primenjenu pejzažnu arhitekturu, kvalitet i raznovrsnost biljnog materijala, ekologiju i reciklažu, prikazati inovacije kod nas i u svetu, pokrenuti nove inicajtive.

Takođe, u sklopu festivala u subotu 20.septembra biće organizovano druženje  sa Lunom Lu na “Kafici od 3 do 5”  na temu “Kakva ti je bašta, takav ti je život”, kojoj će specijalnu notu dati ‘cvetne’ devojke stilizovane od strane Filipa Maksimovića.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “V beogradski festival cveća”


« Druženje glumaca i fudbalera sa decom u Ušću

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook