Uspešno završena 21. sezona u Madlenianumu

dana Jun29 2019

Opera i teatar Madlenianum svoju 21. sezonu završava u subotu 29. juna 2019. godine sa baletom Krunislava Simića Krvava svadba – Bolero na Velikoj sceni zemunskog pozorišta.

Tokom leta gostujemo na letnjim scenama, drama Žanka je 9. jula u Požarevcu u okviru letnjeg festivala i 10. jula u Velikom Gradištu u okviru Carevčevih dana. Naša monodrama Ispovest Dmitrija Karamazova u režiji i izvođenju Nebojše Dugalića, koja je ovogodišnji laureat Prvog festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru, gostovaće 23. jula na Brionima u okviru Ulysses festivala.

Zadovoljan rezultatima sezone koja je na izmaku Andreja Rackov, generalni direktor Opere i teatra Madlenianum, je u neformalnom susretu sa novinarima najavio sledeću sezonu, 22. po redu. Sada već tradicionalno, sezonu započinjemo u septembru, koncertom. Ranije najavljivan, pa odlagan zbog bolesti našeg čuvenog tenora – Gala koncert Zorana Todorovića i prijatelja održaće se 28. septembra, na otvaranju sezone 2019/2020. Želeći da svojih 25 godina umetničkog rada proslavi koncertom u gradu iz koga je potekao Zoran Todorović je ovaj koncert zakazao kao početak proslave na početak godine, ali će on na kraju doći kao finale proslave njegove bogate umetničke karijere – 28. septembra na Velikoj sceni Madlenianuma. Uz Zorana će nastupiti njegovi prijatelji, pre svih dirigent Alberto Veronezi, bariton Nikola Mijailović, a umesto najavljene Dragane Radaković, soprana, koja zbog ranije preuzetih obaveza ne može da peva koncert, Zoran je odabrao da na našoj sceni predstavi jednu mladu opersku nadu – Evgeniju Jeremić, koja se već dokazala na operskim takmičenjima, a imala je produkcije i u Narodnom pozorištu u Beogradu, poslednja od njih je Koštana Petra Konjovića u režiji Juga Radivojevića. Program koncerta ostaje isti, po Zoranovom izboru program je sastavljen od njemu omiljenih arija i dueta, poput onih iz Toske, Pajaca, Turandot, Otela…, kao i „laganijeg“ repertoara iz operete i kancona. Karte su već u prodaji i mogu se nabaviti on line, ili na blagajni Muzeja Zepter, Knez Mihailova 42.

Ponosni smo na odigranih 160 predstava u našoj produkciji u ovoj sezoni. To su bile predstave svih žanrova i za sve uzraste koje su pratili blizu 40.000 gledalaca. Do viđenja u novoj sezoni!
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Uspešno završena 21. sezona u Madlenianumu”


« Miljen Kljaković Kreka dobitnik nagrade na Palićkom festivalu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook