upoznajte sve boje igre

dana May26 2016

Beogradski manifest  je jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona. Veliki festival manifestacija i destinacija pod nazivom Beogradski manifest osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija u Srbiji.

Institut za umetničku igru će ove godine na Beogradskom manifestu u plesnoj zoni pod nazivom Sve boje igre, u gornjem gradu Kalemegdana, prikazati brojne koreografije profesora i studenata  I i II godine  kao i radionice klasičnog baleta, savremene igre i improvizacije.

Publika će moći da prisustvuje performansu kompanije Mačeja Kuzminskog pod nazivom Repetition. Ovo delo je vizuelni esej o tranziciji identiteta, pitanje o suštini ponavljanja. Kao u Begrmanovoj “Personi” ovde su prisutne razlike i sličnosti između dve žene koje su naizgled u izmaglici, da bi kasnije postale vidljive u detaljima. Mačej Kuzminski je stalni gostujući profesor Instituta za umetničku igru, na kome predaje savremenu igru i koreografiju. Tomek Pomersbah je poljski igrač iz Vroclava i sertifikovani je predavač Škole savremene igre iz Londona (London Contemporary Dance School). Na javnom času na Kalemegdanu predstaviće svoj čas savremene igre, koji su studenti IUI pohađali poslednjih mesec dana, koliko je Tomek bio gostujući profesor.

Institut za umetničku igru će u subotu i nedelju predstaviti plesne koreografije studenata  koje su u okviru programa Instituta razvijene za dve školske godine na predmetima savremena igra i koreografija, kao i sasvim nove koreografije, rađene specifično za Beogradski manifest. Takođe, studenti će izvesti improvizacije i predstaviti brojne koreografske tehnike i alate koje su za ove dve godine izučavili od strane istaknutih domaćih stručnjaka kao i profesora sa Laban Konzervatorijuma za muziku i ples.

Program nastupa:

Subota 28.5.

17:30 – 18:30 INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU, Beograd (klasičan balet i savremena igra)

18:45 – 19:00 MACIEJ KUZMINSKI COMPANY performans REPETITION, Poljska (savremena igra)

19:45 – 21:00 INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU, Beograd (savremena igra i improvizacija)

 

Nedelja 29.5.

13:30 – 14:45 INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU, Beograd (javni čas savremene igre, predavač Tomek Pomersbach)

15:00 – 16:15 INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU, Beograd (savremena igra)

 

Više informacija na www.beogradskimanifest.rs


Jovana Šošević
je "Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš. " | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “upoznajte sve boje igre”


« H&M i Kenzo: capsule kolekcija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook