UEFA Liga nacija: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Litvanijom i Rumunijom

dana Jan24 2018

Evropska fudbalska unija ispisala je danas na spektakularnom žrebu u Lozani nove stranice istorije, start novog takmičenja pod kapom UEFA – Lige nacija. Voljom žreba Orlovi su za rivale dobili selekcije Crne Gore, Litvanije i Rumunije. Ono što odmah upada u oči jeste činjenica da će Srbija i Crna Gora prvi put od osamostaljenja igrati na najvišem nivou, nivou „A“ reprezentacija.

Naša reprezentacija je bila u drugom šeširu zajedno sa reprezentacijama Grčke, Norveške i Albanije, tako da sa tim selekcijama nije mogla da se sastane, a ono što je važno jeste da će pobednici grupa izboriti plasman u B ligu, dok će poslednjeplasirane selekcije da se presele u D grupu Lige nacija. Takmičenje koje je UEFA zamislila kao zamenu za do sada igrane prijateljske mečeve, igraće se u septembru (6-8. i 9- 11.), oktobru (11-13. i 14-16.) i novembru ove godine (15-17. i 18-20.). Završni turnir biće održan od 5. do 9.juna 2019. godine a baraž za Evropsko prvenstvo u okviru Lige nacija od 26. do 31. marta 2020. godine. Fudbalski savez Srbije na žrebu u Lozani predstavljali su predsednik Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović, sportski direktor Goran Bunjevčević, selektor Mladen Krstajić i portparol Milan Vuković.

Selektor Mladen Krstajić apostrofirao je istorijski značaj novog takmičenja UEFA i duele sa Crnom Gorom…
-UEFA je ispisala nove stranice fudbalske istorije,a eto voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Biće veoma interesantno. Grupa je neizvesna, Rumuni gladni uspeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcenjivanje, naprotiv. Mi ćemo ići korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mesto. O Ligi nacija više ćemo da razmišljamo posle Svetskog prvenstva, sada je fokus na pripremama za ono što nas očekuje u Rusiji – jasan je Mladen Krstajić, selektor Srbije.

Izvor:www.fss.rs

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “UEFA Liga nacija: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Litvanijom i Rumunijom”


« Osam odličnih saveta za funkcionalni trening

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook