U sredu koncert u Narodnom muzeju – Lena Kovacević i njujorški duo YAGULL

dana Aug19 2019

U jedinstvenoj večeri akustične muzike u Narodnom muzeju u Beogradu pevačica i kompozitor Lena Kovačević nastupa sa njujorškim duom Yagull na njihovom premijernom beogradskom koncertu 21. avgusta u 20:00.

Yagull dolazi u Srbiju u okviru promocije svog najnovijeg albuma “Yuna”, posle uspešne turneje u Japanu i zapaženih nastupa u Njujorškim Steinway Hall i The National Opera Center, kao i na legendarnom Echoes programu u SAD na kome su nastupali izvodjači kao što su Yo Yo Ma, Pat Metheny, Jean Michel Jarre, Dead Can Dance, Mike Oldfield, Keith Jarrett.
Yagull, čiji zvuk Time Out New York naziva jedinstvenim i sinematičnim, a All About Jazz post rok kamernom muzikom, čine Saša Marković (akustična gitara) i Kana Kamitsubo (klavir).

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Nigel Kennedy, Candy Dulfer, Randy Crawford. Jedna je od retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej listama inostranih radio stanica.

Dodatni kuriozitet večeri u Narodnom muzeju jeste da će Lena Kovačević pevati na nekoliko svetskih jezika, a beogradska publika će imati prilike da čuje i njene hitove u akustičnim aranžmanima.

Ulaznice za koncert dua YAGULL i Lene Kovačević mogu se nabaviti na sajtu Gigstix.com, u knjižarama Vulkan i na svim Gigstix prodajnim mestima u Srbiji.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U sredu koncert u Narodnom muzeju – Lena Kovacević i njujorški duo YAGULL”


« Otvorena izložba Tanjir u galeriji Blatobran

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook