U ritmu klasike – Peti ArtLink festival mladih talenata

dana Sep14 2018

Manifestacijom „Noć klavira“, biće svečano otvoren ovogodišnji, 5. ArtLink festival mladih talenata, u nedelju, 23. septembra 2018. godine, u 20h, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Na manifestaciji „Noć klavira“ koncerte će održati francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan Pol Gasparian.

„Mišel Dalberto je jedan od najznačajnijih muzičkih umetnika u Francuskoj danas, a Žan Pol Gasparian je svakako jedna od najvećih zvezda u usponu na francuskoj, ali i evropskoj muzičkoj sceni. Dvojica pijanista predstaviće se svojim solističkim programima, ali će svirati i dela za dva klavira i četvororučno.“ – istakla je pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor i osnivač ArtLink festivala mladih talenata.

Manifestacijom „Noć klavira“ biće obeležena dva značajna jubileja: Mišel Dalberto će svoj program posvetiti delima nastalim u vreme Prvog svetskog rata, što će ujedno biti i omaž Klodu Debisiju povodom stogodišnjice od smrti velikog kompozitora. Suorganizator događaja je Francuski institut u Srbiji, a koncertom će biti obeležena stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata i francusko – srpskog savezništva. Manifestaciju „Noć klavira“ podržala je Ambasada Republike Francuske u Beogradu. Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima i na Blagajni Kolarca.

Pored „Noći klavira“ kojom se otvara ovogodišnji ArtLink festival, gosti petog po redu izdanja festivala, pod sloganom „U ritmu klasike“, biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhaus – četvrta generacija, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 26. septembra 2018. godine. I ove godine, u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije sa pijanistkinjom Alisom Bešević, 30. septembra 2018, u 11.00 časova.

U saradnji sa Kućom legata, za ljubitelje slikarstva u muzike, u utorak, 25. septembra od 11 do 15 časova biće upriličeno stručno vođenje kroz postavku Muzeja Petra Lubarde, u istom prostoru u Iličićevoj 1, na Dedinju, u petak, 28. septembra u 20h, koncert će održati ArtLink mladi virtuozi.

Ove godine ArtLink festival u saradnji sa 21. Pedagoškim forumom scenskih umetnosti i Fakultetom muzičke umetnosti predstavlja nekoliko programa: u četvrtak 27. septembra, u 19.30, u UK “Parobrod”, koncert muzike za glas i klavir i u subotu, 29. septembra u 18h, u UK „Vuk“ – Plesno-koreografski nastup „Muzika-pokret-prostor: muzika u interpretaciji pokreta“, Ane Galikovske Gajevske i Mažene Kaminske, profesorki Muzičke akademije u Gdanjsku (Poljska), i mjuzikl „Rodgers & Hammerstein The Sound Of Music”, studenata četvrte studija Muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra 2018, Gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kome će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa našim istaknutim koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem i italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem prvim fagotistom Pariskog orkestra. Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti publici Festivala.

U nedelju, 2. oktobra u Italijanskom institutu u Beogradu, predstaviće se resitalom Đorđo Mandolezi i pijanistkinja Nataša Šarčević
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U ritmu klasike – Peti ArtLink festival mladih talenata”


« Počinje postavljanje UV indikatora u školama

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook