U punoj sali Kinoteke promovisana monografija o Mileni Dravić

dana Nov25 2018

U punoj Velikoj Sali Jugoslovenske kinoteke promovisana je nova monografija o divi srpskog glumišta, Mileni Dravić, pod nazivom „Milena Dravić ili ključ snova” autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika.

Prisutne su u ime izdavača pozdravili Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika, i Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije.

– Veliko je zadovoljstvo za Službeni glasnik što je upravo on izdavač monografije o našoj dragoj Mileni, divi jugoslovenskog i srpskog glumišta. Retki su ljudi koji ostavljaju pečat u istoriji, poput Milene, velike dame, vrsne glumice, a pre svega izvanrednog čoveka. Ova knjiga predstavlja omaž njenom životu i radu, i pored toga što sadrži blistave momente iz Mileninog života i karijere, broji i vredne fotografije. Monografija je samo deo zahvalnosti svih nas voljenoj Mileni na svemu onome što nam je ostavila u nasleđe“ – kazala je Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika”.

Na promociji su govorili dr Nevena Daković, profesor teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti, Radomir Putnik, teatrolog i dramski pisac, Predrag Pega Popović, filmski i TV snimatelj, Miodrag Krivokapić, glumac, i autorka monografije, Anita Panić. Razgovor je vodio Miroljub Stojanović, urednik izdavaštva Filmskog centra Srbije.

Monografija „Milena Dravić ili ključ snova“ autora i priređivača Anite Panić, druga je monografija u ediciji filmske monografije koju je prošle godine pokrenuo Filmski centar Srbije, a u okviru svoje bogate izdavačke delatnosti. Ovo luksuzno srpsko-englesko izdanje, koje je štampao Službeni glasnik, ima 364 strana. Čini ga sedam poglavlja u kojima je analitično i sa mnogo zanimljivih detalja predstavljen život i stvaralaštvo Milene Dravić, jedne od najvećih filmskih glumica Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Monografija „Milena Dravić ili ključ snova„ sadrži brojne fotografije iz bogate karijere naše najpoznatije glumice, a mnoge od njih su prvi put objavljene u javnosti.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “U punoj sali Kinoteke promovisana monografija o Mileni Dravić”


« Revija Bate Spasojevića oduševila publiku

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook