TV5 Monde i ove godine na Festivalu autorskog filma!

dana Nov30 2016

Dosadašnja veoma uspešna dvogodišnja saradnja francuskog kanala TV5 Monde i Festivala autorskog filma se nastavlja i ove godine i fokusira se na deo programa sa filmovima na francuskom jeziku, ali i na pratećem programu Serbian Film Focus, a deo programa se tradicionalno održava u Domu omladine Beograda.

Serbian Film Focus će biti organizovan u Jugoslovenskoj Kinoteci i Domu omladine Beograda, od 1. do 3. decembra 2016. u okviru FAF-a, na inicijativu Francuskog instituta, a uz podršku Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke.

Ovom prilikom, velikom broju profesionalaca iz sveta filma (distributerima, selektorima festivala…) i novinarima iz Francuske biće predstavljena nova filmska i audiovizuelna produkcija u Srbiji i biće omogućeno povezivanje francuskih i srpskih producenata i realizovanje novih partnerstava.

I ove godine TV5Monde će u Domu omladine Beograda organizovati specijalnu projekciju filma sa prošlogodišnjeg Festivala autorskog filma, za učenike i profesore francuskog jezika („U senci žena“ Filipa Garela, u petak 2. decembra od 12h) i omogućiti, pre svega učenicima, da imaju kontakt sa živim jezikom i obrade jednu od najaktuelnijih tema današnjice. Profesori i učenici vrlo rado koriste multimedijalnu metodu “Učiti i podučavati uz TV5Monde” koja osavremenjuje klasično učenje jezika.

Uska saradnja TV5Monde sa Francuskim institutom, velikim festivalima poput Bitefa, Festivala igre i FAF-a,  kao u Domom omladine Beograda, profesorima i novinarima, kao i drugim frankofonim ambasadama ukazuje na misiju javnog servisa kanala koja pre svega frankofonu zajednicu, a i celu Evropu želi da upozna sa našom kulturnom raznolikošću.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “TV5 Monde i ove godine na Festivalu autorskog filma!”


« Članovi originalne postave grupe TIME i Zdenka Kovačiček u Mikser House-u

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook