Treći dan Serbia Fashion Week-a

dana Apr28 2014

Treći dan Nacionalne nedelje mode bio je veoma dinamičan! Posetioci su uživali u izvrsnim kreacijama istaknutih domaćih dizajnera, kao i dizajnera iz Makedonije, Belorusije i Mađarske. Interesovanje publike za treći dan festivala mode i dizajna bilo je ogromno, te se za modne revije tražila karta više.

Ovo sjajno veče u hotelu Park otvorila je revija beloruskog dizajnera Andreja Varaškeviča  koji je predstavio novu kolekciju motivisanu prirodom i prolećem, pa su njegove kreacije bile lepršave i vedre. U svom poslovno-elegantnom stilu Varaškevič kombinuje različite materijale, a asimetričnost je svakako ono po čemu je karakteristična ova linija, te su prikazane haljine bez jednog rukava, modeli sa karnerima, kao i kompleti sa tigrastim i zebrastim printom. Kreator je takođe upotpunio svoje modele različitim dodacima gde je koristio perje, marame i nakit.

Varaškević kaže da je inspiraciju pronašao u mladim, poslovnim ženama koje u svakom momentu žele lepo da izgledaju. On se na kraju takođe zahvalio posetiocima i pohvalio celu organizaciju Serbia Fashion Week-a.

Dizajnerka iz Bosne i Hercegovine, Amela Radan, prikazala je kolekciju elegantnih haljina i suknji inspirasinih prirodom i prolećem. Amela eksmerimentiše sa asimetričnim i neobičnim modelima, gde se naročito ističu haljine bez leđa i modeli sa zvonastim rukavima. Ono što je modele činilo zanimljivijim jesu i detalji kao što su kapuljače, plaštevi i ešarpe koje je kreatorka koristila.

Rosica Mršic, dizajnerka iz Makedonije naišla je na odlične kritike publike. Ona je, naime izložila svoje kreacije i u Show room-u Serbia Fashion Week-a, te su posetioci imali priliku da se upoznaju sa njenim kreacijama i pre same modne revije. Karirane i suknje na falte, kožni materijali, ali i velike asimetrične mašne prisutni su na većini modela i svakako govore o dizajnerkinoj nepresušnoj inspiraciji. Ova mlada umetnica uspela je da nas svojim radom varti u romantične šezdesete godine minulog veka, te pomoću tufni i puf rukava na pisti velike balske dvorane hotela “Park“, oživi zlatno doba davnih vremena.

Kenguru Balazs Mayer jedno je od imena ovogodišnjeg Serbia Fashion Week-a koje će publika sigurno dobro upamtiti. Ovaj mladi kreator iz Mađarske svoj ekstravagantni i upečatljiv izgled i stil života uspeo je da prenese i na svoje kreacije. Od jake žene ratnice koja izgled gladijatora promoviše sa jednakom nežnošću kao i izgled usnule lepotice, do tradicionalnih motiva poput kape sa kićankom i resama, Mayer svojom formom ne ostavlja nikog ravnodušnim. Ovom dizajneru je svakako pošlo za rukom da na Serbia Fashion Week-u koji je kako on i sam kaže događaj sličan njemu samom, zbog profesionalnosti, dobre organizacije i nepresušne kreatovnosti, doživi svojih “pet minuta“.

Pred kraj treće večeri Serbia Fashion Week-a,  Mladen Milivojević Baron predstavio je oduševljenoj publici prefinjene haljine, moderna muška poslovna odela, ali i “casual” modele.
Kreator je bio inspirisan Novim Sadom, njegovom arhitekturom i pejzažima ravničarskih predela. On se trudio da pobegne od sivila kombinujući vedrije boje.  Baron stavlja akcenat na elegantnu odeću, pa su tako i divne venčanice bile prisutne na ovoj reviji. Publika je pozdravljala aplauzom svaku Baronovu kreaciju kao i modela Boška Jakovljevića, a najveće ovacije je dobio sam kreator.

Modna revija koja će svakako biti upamćena jeste revija istaknute domaće kreatorke Marije Šabić. Njene kreacije koje oduzimaju dah, publika je propratila gromoglasnim aplauzima. Sa prvim taktovima muzike, na pistu je izašla balerina koja je plesala u laganoj, lepršavoj haljini  što je doprinelo jakom prvom utisku.Ono što je posebno izmamilo sjajne reakcije publike jesu i brojne poznate ličnosti koje su nosile modele Marije Šabić, a među njima su bile Tamara Dragičević, Nevena Božović i Sanja Kužet.

Ove raskošne haljine krasili su i providni materijali koji su isticali ženska leđa i  linije ženskog tela, a kao jedna od najpoznatijih domaćih kreatorki venčanica, privukla je veliki broj budućih mladi, koje su joj prilazile posle revije.

Kraj aprilskog Serbia Fashion Week-a se bliži, a publiku očekuje još sjajnih događaja kao što su modne revije Eymeric-a  Francois iz Visoke mode Francuske,  Marine Banović iz Crne Gore, Milene Radović iz Srbije, Vasilija Kovačeva iz Srbije, Zvonka Markovića iz Srbije i Olene Dats iz Ukrajine.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Treći dan Serbia Fashion Week-a”


« Od mladih do afirmisanih dizajnera

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook