Treći dan 32. Beogradske nedelje mode

dana Nov1 2012

Treće veče 32. Beogradske nedelje mode obeležile su revije mladih dizajnera, ali i dve kreatorske zvezde Bata Spasojević i Boško Jakovljević, kao i revija australijskog brenda UGG.

Ljuba Sikimić

Prva revija je pripala mladim nadama naše modne scene. Marta Miljanić se publici Beogradske nedelje mode  predstavila kolekcijom “I rebel; therefore I exist.” ― Alber Kami. Kolekcija je predstavlja susret sa ženom koja je lepa, seksi i prorodna dok su kolekcijom dominirale crne haljine opet dokazujući da je crna omiljena boja kreatora koji su  dosada prikazali svoje kolekcije. Everblazing iza kojeg se krije mlada dizajnerka Milica Pešić razočarao je svojom praznom pričom, kič dezenima i “jeftinim” materijalima te za sada ostao upečatljiv jedino kao najlošija kolekcija koja je prikazana do sada.

George Styler

George Styler koji se proslavio već kao dizajner dečije odeće radeći za naš brend Todor da bih se otisnuo u svet gde je radio za mnoge brendove pa i velikog Hugo Boss-a inspiraciju za svoju najnoviju kolekciju dobio je u posmatranju ptica u kavezu kao metafori problema u savremenom društvu. U njegovoj specifičnoj ali autentičnoj kolekciji dominiraju balkanski etno motivi ukombinovani sa stilovima iz drugih krajeva sveta koji će se uskoro naći i u modnoj literaturi u knjizi Louis Bou-a u izdanju Harper Collins iz Njujorka.

UGG

Revija UGG brenda iz Australia tokom koje smo videli kolekciju jesen/zima 2012 pod imenom New York City pokrenuta je na ulicama najdinamičnijeg grada na svetu u veoma modernom maniru koji se drži UGG tradicije – udobnosti i toplote. Na pisti su se kao ambasadorke ovog brenda pojavile i Marijana Mičić, Katarina Vučetić i balerina Teodora Spasić.

Ljuba Sikimić

Četvrta po redu kolekcija RAILWAY by Ljuba Sikimić pod imenom Exposure oduševila je svojom  elegancijom i ženstvenošću. Kolekcijom su dominirali svila i saten od materijala dok su kreacije bile “obojene” u belu, crnu, crvenu, zlatnu, i šampanj boju. Kao svojevrsna uvertira pred reviju Decadence by Boško Jakovljević powered by Martini Vesto & PWL bila je izložba fotografija u salonu luksuznih automobila INFINITI . Boškove kreacije za jesen/zimu 2012/13 i ready to wear su donele posebnu dozu elegancije koja korespondira sa modnim zahtevima street wear-a.

Bata Spasojević 

Poslednja ali daleko najbolja revija treće večeri 32. Beogradske nedelje mode pripala je Bati Spasojeviću čija nas je  kolekcije Sound of Peace u okviru brenda Individual koja je nastala uz zvuke savremene rokenrol muzike oduševila miksom military, work i casual stila.

Beogradska nedelja dizajna koja traje do 2. novembra 2012. godine nakon tri dana u Expo centru seli se na druge atraktivne lokacije te će četvrto veče biti upriličeno 30. oktobra 2012. godine u Galeriji 12HUB gde će biti otvorena izložba radova sestara Proković.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Treći dan 32. Beogradske nedelje mode”


« Ekskluzivno: FBDC by Suzana Perić

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook