Toni Thorimbert, modna fotografija jednog umetnika

dana Nov14 2010

Fotografija, čija jačina i intenzitet uspeva da zadrži pogled, da fiksira, bez umaranja, zato što prepričava ono što dolazi iznutra.

Nije u pitanju samo jedna priča, već se prožimaju različite emocije, međusobno  povezane. One  koje izaziva protogonista fotografije ili glasan i usamljen fragment pejzaža u kojem se gubi pogled posmatrača.

Poznati modni fotograf i art direktor, Toni Thorimbert počeo je  da fotografiše jako mlad, dokumentujući socijalne i političke tenzije 70 – ih godina u Italiji.

Fotoaparat i njegova želja da savlada i opiše socijalne razlike ambijenta jedne periferije kojoj je i on pripadao, odvela ga je ka saradnji sa najinovativnijim italijanskim časopisima kao što su Max, Sette i Amica, koji su kreirali novi vizuelni standard osamdesetih godina. Naslovne stranice istih jesu i portreti poznatih, tj. fotografije sa kojima Thorimbert kruniše svoju karijeru.

Njegova fotografija nije nikada vulgarna.  Prostor u kome model pozira, može biti bilo kakav i bilo gde, ali je važna njegova konekcija sa umetnikom i modelom.

Knjiga “Carta Stampata” koju je Thorimbert objavio 2006. godine predstavlja svedočanstvo njegovog tridesetogodišnjeg rada.  Samo neki od mnogobrojnih portreta kao što su portret Monike Beluči, Isabele Hupert, Linde Evanđeliste, Ruperta Evereta, Džona Malkovica ili Džejmsa Brauna, svedoci su jednog fotografa i njegove umetnosti.

Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Toni Thorimbert, modna fotografija jednog umetnika”


« Less is more, povratak minimalizmu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook