Tie-waist haljine

dana Aug28 2015

Kažu da je moda prolazna a stil večan. Šta mislite o obliku ženskog tela? Da li su obline samo trenutno moderne, aktuelne ili su večno poželjne? Figura peščanog sata ne izlazi iz mode, ona je “večna”. Pitajte najbližeg muškarca i dobićete odgovor. “Mi ne volimo telo ‘radijator'”- jedan je od odgovora osobe muškog pola.

Kendall Jenner Tie-waist dress
Kendall Jenner, tie-waist haljina

Figuru peščanog sata karakterišu: simetrična širina ramena i bokova i jasno izražen struk. Žene koje poseduju najpoželjniju figuru najčešće teško održavaju vitku liniju. Upravo se osobe sa ovakvom figurom najviše kritikuju uz komentar da bi trebalo da smršaju i teže manekenskoj građi. Tipičan primer figure peščanog sata je Merlin Monro.

Istraživanja pokazuju da širina kukova (plodnost) određuje privlačnost žene kod suprotnog pola. Danas se upravo privlačnost pretvara u publicitet – promovišu se obline.

Možda ne posedujete ovakvu figuru ali težite ka istoj; volite da ističete struk a divite se modernoj Merlinki – Beyonce; nosite pantalone i farmerke sa visokim strukom, donji deo kupaćeg doseže i preko kukova a poželjne su i tie-waist haljine.

Tie-waist haljine su inspirisane ženama sa oblinama poput Beyonce i Jennifer Lopez. Nekad izložene kritikama čak i u osnovnoj školi a danas proslavljene upravo zbog svojih “nedostataka”. Ovakve haljine su prijatne za nošenje, ističu struk (vežete rukave) i vaše obline dolaze do izražaja. Mogu se kombinovati uz patike ali i salonke.

Tie-waist dress 1

Tie-waist dress 2

Za bolji prikaz slike, kliknuti na istu.

Photo credits: http://www.whowhatwear.com


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tie-waist haljine”


« Otvoren konkurs Multikultivator za mlade muzičke talente

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook