Tenoha Milano, Japan u srcu grada

dana Jun4 2018

Često sam se pitala da li japanci zaista jedu za doručak sushi i da li se u svakom trenutku klanjaju, kako bi iskazali poštovanje. Drugarica japanka mi je spremala kućnu varijantu sušija, koja bi bila kao neka verzija našeg mazanja svačega na hleb. Samo što japanci umesto svega i svačega, uglavnom koriste svežu ribu, uz dodatke pirinča, raznih začina i soseva, a umesto hleba koriste listove suve alge od kojih prave male rolnice.  Tada mi je Kyoko i otkrila da je živa riba sastavni deo skoro svakog obroka u Japanu, ali ne i jedini. A kada je reč, o poštenju i poštovanju, Kyoko kaže da i ona sama kada je u Tokiju, ne može više ispratiti sve kodekse ponašanja koje diktira kultura ovog naroda, iz razloga što više od dvadeset godina živi u Italiji.

Na žalost nisam posetila Japan, da bih do kraja mogla suditi o kulturi ove čudne zemlje, ali ono što je otvorilo vrata daljim saznanjima o Japanu, jeste novo mesto u gradu, tj. u srcu Milana, Tenoha Milano je koncept store, restoran, coworking mesto, kao i izložbeni prostor.

Ovo mesto, sasvim drugačije, od tipičnog recimo japanskog restorana na zapadu, predstavlja spoj tradicionalnog i modernog Japana, prilagođenog zapadnjačkoj kulturi.

Tenoha na japanskom znači “ruka u lišću”, a simbolično značenje podrazumeva da ovo mesto pruža ruku prijateljstva svakome ko želi da iskusi kulturu Japana. Ono što još iznenađuje da u ponudi nema uopšte sušija, već je meni insiprisan tradicionalnom japanskom kuhinjom.

A da se japanci zaista svakom prilikom klanjaju, kako bi pokazali poštovanje, i te kako te dovodi u poziciju da uzvratiš istom merom, posebno kada se pred tobom klanja, direktor i vlasnik ovog divnog mesta.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tenoha Milano, Japan u srcu grada”


« Čile prva provera za orlove

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook