Tea Time – Vreme za čaj

dana Dec8 2012

Hladni zimski dani koji su pred nama period su kada često sebi spremino omiljeni čaj u toplini svog doma.  Zeleni, crni ili  čaj od majčine dušice nalik anđelu čuvaru greje nas dok napolju veje sneg držeći nas otpornim na sve viruse koji se “probude” s prvim mrazom.

Vodeći se time da je ovo idelano vreme za čaj kada je ovaj topao, zdrav napitak neophodan, Kulturni centar Grad je odlučio da od 17. do 20. decembra 2012. godine organizuje izložbu čajnika, šolja i čaša.

Svi posetioci ove četvorodnevne čajanke pod nazivom “Tea Time – Vreme je za čaj”  imaće priliku da u Velikoj galeriji pogledaju više od pedeset zanimljivih predmeta, a uz to i probaju raznorazne čajeve.

Dela 15 domaćih umetnika koja će biti prikazana na ovoj izložbi predstavljaju svako za sebe, posebnu likovnu priču. U većini slučajeva reč je o vrtenoj keramici rađenoj u tehnici kamenina dok je jedan deo radova urađen u porcelanu. Među umetnicima koji će izložiti svoje radove su Miona Stefanović, Iva Brkić, Olga Uzelac, Marija Stanojlović, Vesna Šaula i još mnogi drugi.

Čari čaja prvi je otkrio kineski vladar Shen Ning, koji je pre 5 000 godina hteo da prokuva vodu u šumi kada mu je slučajno u činiju sa vodom upalo lišće čaja. Evropa je tek otkrila njegove čari početkom 17. veka kada je trgovačkim putevima iz Japana prevezen zeleni čaj. Danas, čaj predstavlja jedan od najzdravijih napitaka koji svi medicinski stručnjaci preporučuje da se pije svaki dan.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tea Time – Vreme za čaj”


« Neka vaše princeze dožive Creamie bajku

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook