Tadić i Tošlć iz Svetlogorska: Borbeni duh za pobedu protiv Švajcaraca

dana Jun20 2018

Posle važne pobede u premijernom meču na Mundijalu protiv Kostarike, pred našom selekcijom nalazi se novi rival, reprezentacija Švajcarske. O tom meču, kao i mnogim drugm interesantnim stvarima vezanim za naše učešće na Svetskom kupu i predstojećem duelu u Kaljiningradu, danas su govorili Duško Tošić i Dušan Tadić.

O atmosferu u zemlji i dijaspori posle pobede nad Kostarikom…

-Čuo sam se sa Piksijem. Zvao je mene,Tadića i još nekoliko igrača. Od njega možemo mnogo toga da naučimo, isto tako i od Stankovića, Miloševića, Mihajlovića… Mnogih bivših igrača. Vidimo da je ceo narod uz nas. Gledao sam na Jutjubu snimke slavlja iz Beograda i Banjaluke. Kad ćemo ako ne sad da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo iskorak. Sad je vreme. Moramo da uradimo sve da pobedimo. Ovo je šansa na koja se ne propušta. Nema euforije, možda smo uživali posle pobede, ali sistem takmičenja je takav da već dolazi nova utakmica – rekao je iz Svetlogorska Duško Tošić.

I Dušan Tadić je bio raspoložen za priču, a na pitanje postoji li favorit u ovom meču, pogotovo ako se zna da Švajcarci imaju dobar bilans u poslednjih 20-tak utakmica…

-Neka bude da su oni favorite – rekao je Dušan Tadić koji je odgovorio I da Švajcarci nemaju igrača kao što je Nemanja Matić.

Srbija definitivno ima lepu reprezentativnu budućnost, a hrabar izbor i odluka selektora Mladena Krstajića da na Mundijal povede i “zlatne orliće”  samo će da ubrza proces njihovoh definitivnog sazrevanja.

Na današnji dan izabranici selektora Veljka Paunovića pobedili su posle fantastične igre i 120 minuta velike borbe  selekciju Brazila – 2:1!

Uspeh koji je odjeknuo širom sveta, jer osvojiti planetu  u tom uzrastu pored fudbalski daleko razvijenijih i jačih zemalja bio je istinski podvig fenomenalne generacije kojoj pripadaju Predrag Rajković (kapiten na Novom Zelandu), Sergej Milinkovć – Savić, Miloš Veljković, Andrija Živković, Marko Grujić…Igrači koji se tri godine kasnije nalaze u Rusiji na FIFA Svetskom kupu! Na spisku selektora Mladena Krstajića bili su i Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, ali u Rusiju su mogli da idu samo 23 igrača. Ovoj generaciji pripadaju i Luka Jović i Nemanja Radonjić  koji nisu bili na Novom Zelandu, ali  oni su  sada sa najboljim timom Srbije u Rusiji. U mladoj selekciji su trenutno Vukašin Jovanović i Milan Gajić i samo je pitanje vremena kada će I oni obući dres najjače selekcije.

Photo:FSS

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Tadić i Tošlć iz Svetlogorska: Borbeni duh za pobedu protiv Švajcaraca”


« Partizan protiv Rudara iz Pljevlja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook