Sve(T) na dlanu prezentacija i izložba Maje Orihan

dana May16 2019

U petak 17.maja u Kulturnom centru Svilar, u Novom Sadu u okiviru OPENS 2019, Maja Orihan otvoriće samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “Lista emocija”. 

Zahvaljujući internetu i dostupnosti informacija u današnje vreme, putovanja su nam kao na dohvat ruke. Vanškolske aktivnosti, usavršavanje tokom studija i neformalno obrazovanje mogu omogućiti plaćeni boravak na različitim krajevima sveta. Kako pronaći put do drugih fakulteta u drugim mestima i državama, do izučavanja drugih jezika i do 59 pečata različitih zemalja u pasošu, ispričaće Maja Orihan čiju stazu krase nebrojeni kilometri širom naše planete.

OPENS radna soba: “Svet(t) na dlanu” je mesto informisanja mladih o stručnim praksama, razmenama učenika i studenata, neformalnom obrazovanju i putovanjima. Ideja je da se kroz prezentaciju mladima predoče prednosti korišćenja interneta, društvenih mreža i digitalnog marketinga. Takođe da kroz lične priče predavača i istraživanje sveta se podiže svest o našoj okolini, o svetu oko nas i našem mestu u njemu. Nakon toga sledi izložba fotografija koje su nastale na putovanju oko sveta. Izložba nosi naziv Lista emocija, i svojevrstan je eksperiment da li fotografije mogu preneti pravu emociju zabeleženu kilometrima daleko od očiju posmatrača.

Maja Orihan, 29-godišnja strastvena putoholičarka i inženjer geodezije, ljubitelj ekstremnih sportova i avantura, je sa brojnih avantura poput boravka u Sahari, plivanja s kit ajkulama, penjanja na aktivni vulkan u Čileu, boravku na pustim ostrvima Filipina, volontiranja u Africi i Aziji, posmatranja polarne svetlosti na Aljasci…ponela bar 59 različitih iskustava, veliki broj posećenih mesta, broj fotografija, broj ljudi, reči, pesama i doživljaja. Takva iskustva su joj porušila predrasude, dodala perspektive, približila meridijane i napravila malim ambasadorom svoje zemlj
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Sve(T) na dlanu prezentacija i izložba Maje Orihan”


« Partizan do Finala Kupa uz debitanta Pavlovića

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook