Svečano otvoren Beogradski festival igre

dana Mar26 2017

Četrnaesti Beogradski festival igre, koji se ove godine održava pod sloganom „Velika igra“, svečano je otvoren u petak 24.marta u Sava Centru. Ovogodišnji festival počeo je nastupom čuvenog Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera, koji se publici u Beogradu predstavio sa dve koreografske postavke koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal. Pored publike u dvorani, izvođenja su po prvi put na velikom platnu mogli da prate svi koji su bili na Trgu Republike, zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, Gradu Beogradu i kompaniji Vip mobile koja je putem svoje brze 4G mreže direktno prenosila ovaj događaj.

Publici se, na samom početku, obratio poznati baletski igrač Đuzepe Pikone, koji je tom prilikom pozvao ljubitelje igre da u narednim danima uživaju u spektakularnim izvođenjima umetnika iz čitavog sveta, a nakon maestralnog izvođenja komada „Usamljeni eho“ i „Bil“, direktoru kompanije Baleta BC i predsedniku Kanadske asocijacije baletskih kompanija Branislavu Henselmanu je uručena i nagrada „Vip poziva“.

Priznanje, koje se dodeljuje domaćim umetnicima koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama,  Henselmanu je uručio generalni direktor/CEO kompanije Vip mobile Dejan Turk.

Beogradski festival igre ne bi bio ono što je danas bez ljubitelja umetnosti koji ga svake godine ohrabruju da pomera granice i podiže standarde. Ova godina je izuzetno značajna za Vip mobile, budući da predstavlja deceniju poslovanja, ali i uspešnog partnerstva sa Festivalom igre. Tokom proteklih sedam godina, nagradom „Vip poziva“ su ovenčana velika imena savremene igre, a večeras imamo čast da je dodelimo velikom stvaraocu kakav je Branislav Henselman“, istakao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile.

„Beogradski festival igre ove godine ugostiće velike koreografske zvezde iz čitavog sveta, među njima ima i onih kojima ovo nije prvo učešće na festivalu, što svakako imponuje, a ovogodišnji slogan „Velika igra“ kao i uvek obavezuje. Igra mora da bude velika i posebna, da ostavlja traga, da bi se o njoj uopšte pričalo“, navela je Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svečano otvoren Beogradski festival igre”


« Knjiga eseja Čarlsa Simića u izdanju Arhipelaga

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook