Svečano otvaranje Serbia Fashion Week-a

dana Oct14 2014

Oktobarski Serbia Fashion Week otvoriće predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Week-a, gospođa Svetlana Horvat i vajar i multimedijalni umetnik, gospodin Vladimir Rovnjev Labat. Nakon ceremonije otvaranja, sve goste očekuje specijalan koktel.

Tokom Nacionalne nedelje mode posetioce očekuju kolekcije za proleće/leto 2014 najistaknutijih imena domaće modne industrije, kao i kolekcije stranih umetnika iz Francuske, Poljske, Italije, Mađarske, Makedonije, Bugarske, Rumunije, sa Malte, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Posetioci Serbia Fashion Week-a uživaće u novim kolekcijama najpopularnijih domaćih dizajnera kao što su Verica Rakočević, Zvonko Marković,  Bata Spasojević, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Mladen Baron, Milena Radović, Vesna Milošević, kao i njihovih sjajnih kolega poput Danijele Božić, Marine Mićanović, Marka Marosiuka, Jovane Petković i brenda Iskon mode. Posetioci će takođe uživati i u malim revijama mladih dizajnera kao što su Maja Milošević, Branka Cacić, Ivana Đurić i Darkollywood.

Nacionalna nedelja mode u Novom Sadu imaće čast da ugosti i neke od istaknutih inostranih imena kada su moda  i visoka moda u pitanju. Nezaboravne revije posetiocima će prirediti Eymeric Francois, član Visoke mode iz Francuske, Andrea Lazzari iz Italije,  Krisztin Martin iz Mađarske, kao i dizajneri iz još sedam država Evrope.

Kako Nedelja mode izgleda u Francuskoj, najverodostojnije će prikazati DESIGN WEEK uz koncept izložbenih postavki umetnika iz oblasti kostimografije, primenjene umetnosti, fotografije, vajarstva i novih oblika multimedijalne umetnosti i to u prelepom dvorcu Eđšeg.

Tokom Design Week-a predstaviće se istaknuti domaći i inostrani umetnici kao što su Thomas Devaux, Eymeric Francois, Vladimir Rovnjev Labat, Zvonko Marković,  Ana Vasiljević, Miroslav Lakobrija, Dragan Jovićević, Katarina Zlajić, Jelena Kovačević, Nataša Šarić, Igor Aćimović,  Sara Popović i Tamara Antonović.
Edukativni deo Serbia Fashion Week-a  smešten je u hotel Veliki, a posetioci će imati priliku da slušaju o poslovnim poduhvatima uspešnih ljudi i dobiju savete od strane istaknutih modnih stručnjaka, blogera, fotografa i šminkera. Edukativne radionice naišle su na veliko interesovanje mladih, a neka od predavanja koja ne treba propustiti držaće Istok Pavlović, iz oblasti blogging-a i Thomas Devaux, iz oblasti umetničke i modne fotografije.

U sklopu ovog segmenta Serbia Fashion Week-a, biće održana i konferencija  na temu Razvoj privrednih potencijala grada, kroz realizaciju modnog festivala i kreiranje strategije ekonomskog razvoja kroz sinergetsku saradnju sa internacionalnim umetničko-modnim festivalom. Na konferenciji će se govoriti i o stvaranju mogućnosti za oživljavanje i pokretanje proizvodnih sektora u zemlji, koji će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i veće zaposlenosti mladih. Počasni gost Serbia Fashion Week-a biće gradonačelnik  Mastrihta, Onno Hoes, koji će pored gradonačelnika Novog Sada, gospodina Miloša Vučevića i gospodina Milorada Vasiljevića, sekretara odbora za tekstil, kožu i obuću Privredne Komore Srbije, govoriti na konferenciji u Novom Sadu, u Gradskoij kući, 17. oktobra.

Internacionalni festival mode i dizajna – Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 14. do 19. oktobra 2014. godine u novosadskom hotelu Park, svečana dodela nagrada Serbia Fashion Awards biće održana 19. oktobra u filmskom studiju TV Pinka u Šimanovcima, dok će Edukativni seminari biti oržani u hotelu Veliki, a Design Week u dvorcu Eđšeg.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svečano otvaranje Serbia Fashion Week-a”


« Festival KROKODOKODIL – Kako pobeći iz horor priče

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook