Svečano otvaranje novog bar-restorana TRANZIT

dana Nov7 2014

TRANZIT, mesto smešteno u srcu Savamale, samo nekoliko koraka udaljeno od obale reke Save, zamišljeno je kao eklektični bar-restoran i zona susreta osoba različitih usmerenja i interesovanja. Otvoreni prostor bogate istorije (carinski magacin sa početka XX veka), sasvim neobičnih raznolikih inspiracija, danas prestavlja ostvarenje uticaja svetskih metropola i spoja prethodnih i bogatih iskustava tima ljudi koji stoji iza – po svemu jedinstvenog i originalnog projekta.

U delu prostora nekadašnjeg kluba „Krug“, sa sedištem u ulici Braće Krsmanović 8, počinje da „živi“ mesto koje, prateći izvorni duh kreativne četvrti naše prestonice,izgrađuje sopstveni i originalni identitet u želji da Beograđanima pruži jedan sasvim nov doživljaj.

Savremeni dizajn enterijera u korelaciji sa nezaobilaznim „vintaž“ rešenjima – neponovljivo remek-delo arhitekte Marka Basarovskog – doprineo je da velika bašta i unutrašnji prostor „Tranzit“ bar-restorana poprime izgled ugostiteljskog objekta; mnogi bi rekli, karakterističnog za megapolise Istočne i Zapadne američke obale…

Poreklo inspiracije ovog mesta leži u lepezi uticaja kreativne i urbane arhitekture – na potezu od Abot Kini bulevara i Venis Biča u Kaliforniji do Sohoa i Ist Vilidža u Njujorku – sugestivno obuhvaćenih u simbolici momentalno prepoznatljivog amblema TRANZIT poniklog iz pulsirajućeg opusa već legendarnog beogradskog grafičkog dizajnera – Slavimira Stojanovića!

Otvorenost ka reci i iskorišćenost potencijala Savamale pružaju gostima „Tranzita“ priliku slučajnih susreta i novih poznanstava u specifičnoj barskoj atmosferi prigodnoj za opuštene razgovore, vedri duh i vrstu druženja koja nam baš u tom trenutku prija.

Koncept koktel i tapas bara zasniva se na ponudi simbioze različitih nacionalnih kuhinja i zadržavanju jedinstvenih aroma i ukusa istih. Jelovnik čini nesvakidašnja fuzija španske, francuske, grčke i italijanske kuhinje, dok „Tranzit“ specijaliteti osvajaju već pri prvom zalogaju. Poseban vid takozvane otvorene kuhinje omogućava gostima da u svakom trenutku imaju uvid u raznovrsnu ponudu, kao i kulinarske sposobnosti tima vrsnih kuvara, predvođenih Igorom Tijanićem, koji je završio čuveni pariski „Le Kordon Blu“. Profesionalni bartending tim na čelu sa Dušanom Pavlovom, povratnikom iz Njujorka, ulazi u aktuelne sfere moderne miksologije i gastronomije.

Za savršenu atmosferu biće zaduženi eminentni DJ-evi beogradske klupske scene. Ne propustite Tranzit Opening Weekend mesta o kojem će ceo grad pričati!


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Svečano otvaranje novog bar-restorana TRANZIT”


« Bonatti humanitarna akcija – mesec borbe protiv raka dojke

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook