Stil Matilde bogate beskućnice

dana Jan17 2017
Matilda je zapravo ono što nikad ne bi rekli na prvu loptu: živi po svojim pravilima, voli, traži da bude voljena, inspiraciju pronalazi u ljudima koji joj uđu pod srce. Modu voli od pete godine i za nju je ona: igra, tkanina, spoj svega. Najviše je ispunjava kada u toku noći napravi haljinu i upravo se sutra pojavi u istoj. Matildu možete pratiti na Instagramu.
Stil bogate beskućnice Matilde
Ko je zapravo Matilda? 

Matilda je zapravo ono što nikad ne bi rekli na prvu: živi po svojim pravilima, voli i traži da bude voljena, inspiraciju pronalazi u ljudima koji joj uđu pod srce. Matilda je mlada žena koja se nada da je sutra bolji dan, koja voli svoju obitelj: Anu, Doru, Miu; Matilda zna da s one strane ulice stanuje to što ona traži, a vi vidite ono što želite i morate biti drugačiji da bi ostali posebni.

Stil bogate beskućnice Matilde 1
Kako si uplovila u vode modnih dizajnera? Da li si studirala dizajn, završila neki kurs?

U vode modnih dizajnera sam uplovila kao Alisa u zemlji čudesa. Ja nisam žena koja je modu otkrila u 20-im ili ranim 30-im. Modu volim od pete godine; moda je igra, tkanina, platana, spoj svega. Da, završila sam, ali me više ispunjava kad u jednu noć napravim haljinu da znam da je dio mene, moje osobnosti i upravo se sutra pojavim u njoj. Neke stvari šijem sama, neke ne. Nemate toliko vremena, ja imam ljude, ali ideje dolaze od ove žene, djeteta, tako da svi ste vi moj tim…

Ja nisam žena koja je modu otkrila u 20-im ili ranim 30-im. Modu volim od pete godine; moda je igra, tkanina, platana, spoj svega.

Ja nisam žena koja je modu otkrila u 20-im ili ranim 30-im. Modu volim od pete godine; moda je igra, tkanina, platana, spoj svega.
Da li sama šiješ svoje kreacije?

Modni uzori su toliko nametnuti. Modnim uzorima smatram žene koje oduzimaju dah svojom pojavom: one nose robu, ne roba njih. Naravno da ih imam. Volim stil Ruskinja, volim mnoge žene s Instagrama, to su i moje prijateljice, a moj uzor u modi je biti svoj i kad je to nemoguće. Uzore stvarate sami, tako da…

Stil bogate beskućnice Matilde 2
Da li imaš modne uzore i koji su – u regionu i svetu?

Ja kreiram, sjedim, zamislim sebe u nečemu i počne priča. To nikad nije skica, to su skice, to je priča, zato moja svaka haljina ima ime, svaku je nešto obilježilo: daš dozu sebe, ali tkanina postaje vlasništvo žene koja je nosi… Ja stvorim priču, a vi je ispričajte.

Ja stvorim priču, a vi je ispričajte.

Ja stvorim priču a vi je ispričajte.
Kada kreiraš, da li imaš jednostavno sliku u glavi, ili radiš skice pa po njima stvaraš?

Svoj stil bih opisala kao stil bogate beskućnice. Ja mogu obući nešto i od 10 kn i napraviti od toga dobru stvar. Volim cipele, to su moje skitnice, ne detalji, samo se nadam da ne misle da imaju ludu vlasnicu. Volim nakit, muške šalove, volim da detalj na meni bude: “ja s parfemom svog muškarca”. Dok vi promatrate mene, ja ostajem ja i samo idem naprijed i čujem parfem.

Kako bi opisala svoj stil? Voliš detalje, da li smatraš da je u detaljima “čar” tvojih kreacija?

Moje kreacije se mogu naručiti putem Instagrama, dogovora, putem susreta, putem što ja vama otvaram svoj ormar. Ako napravim web, a moram, bit će sve iste, a ovako žena u Londonu nosi Doru, u Beogradu – Miu, a ova što piše ima novu kolekciju La Mia haljina. One su nastale iz ljubavi, svaka je unikat i teško će mi ih biti prodati, to je nešto moje.

Da li se tvoje kreacije mogu poručiti i kako? 

Volim čitati, pomagati ljudima, volim pružiti nekome sve kome je oduzeto, volim proučavati ljude po pokretima; volim se nadati da će biti manje gorčine, jala, a više ljubavi, ipak je ona pokretač svega!!!! Volim se radovati čovjeku s ulice kojem moj osmijeh uljepša dan. Rekla sam vam – Matilda je sve što ne bi rekli na prvu.

Čime najviše voliš da se poigravaš i šta te najviše ispunjava – kreiranje kog odevnog komada?

Želim postati osoba koja zna da je najvažnije ono što nosiš u srcu, da pamtim da su moji idoli: moja mama, baka, Ana, Željena, Jelena. To su žene koje su stvarale ovu ženu, i to ostaje, sve drugo je dostižno. Nedostižne stvari su očima nevidljive, samo se srcem dobro vidi.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani. 

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti, trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Stil Matilde bogate beskućnice”


« NABA otvorila konkurs za dodelu BA stipendija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook