Šta mladi čitaju danas?

dana Nov10 2018

Tribina pod nazivom “Knjiga i mladi u 21.veku : Šta mladi danas čitaju, i šta će se čitati u budućnosti”, održaće se 13.novembra od 19h u Klubu Magistrala.Učesnici: prof. dr Miomir Petrović, književnik, dramaturg i univerzitetski profesor i Gojko Božović, pesnik, književni kritičar, esejista i izdavač (izdavačka kuća “Arhipelag”).

Sva empirijska istraživanja u poslednjih trideset godina, podjednako u razvijenim zemljama Evrope i SAD, kao i u tzv. društvima u tranziciji, poput Srbije na primer, pokazuju dve tendencije. Najpre, gledanje televizijskih programa i korišćenje interneta predstavljaju centralne sadržaje slobodnog vremena, naročito za populacije mlađe od četrdeset godina. Zatim, čitanje knjiga svodi se u statističkoj ravni na nekoliko procenata ukupnog slobodnog vremena u poređenju sa televizijom i internetom.

Zato će neka od pitanja koja ćemo otvoriti biti: Knjiga i njene medijske alternative u savremenosti. Kultura knjige i kultura slike. Da li mladi danas čitaju klasična književna dela. Šta ih privlači u beletristici. Književnost u budućnosti – da li je budućnost književnosti virtuelna?


Mirjana Stepic
je | na twitter-u | facebook-u | tema: kultivisanje | Tags: None


Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Šta mladi čitaju danas?”


« Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook