Srbija prvi put na Svetskom dizajn forumu u Ajndhovenu

dana Oct29 2013

Beogradska nedelja dizajna predstavlja Srbiju na najvažnijoj svetskoj plenarnoj konferenciji – Svetskom dizajn forumu (World Design Forum) u Ajndhovenu.

Naša zemlja je konačno doživela čast da jedan njen predstavnik, osnivač Beogradske nedelje dizajna, Jovan Jelovac, bude uvršten u zvanični program ovog uglednog svetskog foruma sa ambicijom da predstavi najbolje što ceo svet ima da ponudi u kreativnim industrijama.

Pod temom “dizajn i suštinska ekonomija” Svetski dizajn forum WDF koji se održava jednom godišnje u Ajndhovenu, ove godine započinje potragu za inteligentnom ekonomijom, koja je bolje opremljena za suočavanje sa izazovima našeg vremena.

Jelovac je u petak 18. oktobra učestvovao u Panelu o najboljim svetskim nedeljama dizajna, zajedno sa Helsinkijem, Minhenom i samim Ajndhovenom, predstavljajući dobar primer kako iskoristiti komparativne prednosti svoje lokacije i na koji način razvijati nedelju dizajna kao most između poslovanja i kreativnosti. Prezentacija i sam slogan BDWa “Stvori novu vrednost” su u tom smislu na najbolji način ilustrovali temu, prezentujući Srbiju kao jednu od retkih svetskih zemalja sa sada već desetogodisnjom tradicijom u organizaciji ovako korisnog događaja, sa posebnim osvrtom na vrednost BDWa za proces evropskih integracija.

Iznenađenje publike, u kojoj su se nalazili i ključni donosioci odluka iz EU, je bilo utoliko veće kada su saznali da je BDW jedini od predstavljenih festivala bez ikakve podrške grada u kome se održava, kao i sa minimalnom podrškom države, što je ocenjeno kao neozbiljnost bez presedana u svetu i otvorilo novu diskusiju na temu odgovornosti političara i državnih administracija za vizije budućnosti svojih sredina.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Srbija prvi put na Svetskom dizajn forumu u Ajndhovenu”


« Goran Karan ekskluzivno u Kasini

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook