Sofija Modošanov u galeriji Бартcелона predstavlja izložbu “Obodi”

dana Oct5 2017

Umetnica Sofija Modošanov predstaviće svoju izložbu “Obodi” u galeriji Бартcелона u ponedeljak 9.oktobra u 19h, izložba će biti otvorena do 21.oktobra.

Fotografije mlade umetnice Sofije Modošanov nastale su tokom njenog putovanja po istočnoj i zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Lišene ljudskog prisustva, gotovo da naginju minimalizmu, a i nadrealizmu. I na jednoj i na drugoj obali Sofija fotografiše slične motive: ptice na žicama i uličnim lampama, nebo, ritam i linije okeana, talasa i peščanih obala, biljke.

Toliko jednostavne, na prvi pogled veoma slične, a opet toliko različite, ujedno kompleksne, baš kao i sama priroda fotografskog medija. U praznim predelima, mestima, makro motivima, linijama i formama i uz pomoć fotografije Sofija istražuje dualizam sopstvene prirode. Njeni obodi balansiraju između nemira i radosti, prividnog gotovo opuštajućeg sklada iz koje se promanja haos, samoća, sloboda, ali i melahnolija. Iako ne primaran taj dualizam se primećuje i u tehničkim karakteristikama samih radova: jedan deo njih je urađen u crno-beloj tehnici, a drugi u koloru. Konačno i samom njihovom prezentacijom u formi diptiha.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Sofija Modošanov u galeriji Бартcелона predstavlja izložbu “Obodi””


« Viber predstavlja izdvojene poruke i grupne odgovore, dodaje objavne liste

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook