SlowVenice, doživite Veneciju na drugačiji način

dana Oct5 2015

Kada prvi put dođete u Veneciju, zaljubićete se na prvi pogled u ovaj magičan grad na vodi. Dovoljni su već prvi koraci prema kanalu Grande i fascinantan prizor mosta Rialto (Ponte di Rialto) koji je vekovima bio jedini put ka drugoj strani kanala, sve dok u 19. veku nije sagrađen još jedan most Ponte dell’Accademia.

Međutim, Veneciju ne čine samo mostovi kojih ima više od 400, a koji godišnje okupljaju više desetina miliona turista. Jedan od najpoznatijih mostava jeste upravo onaj koji oduzima dah, takozvani most Uzdaha (Ponte dei Sospiri), čije replike postoje u Oksfordu i Kembridžu. Međutim, antičke građevine Venecije poput bazilike Sv. Marka iz 9.veka ili crkve Santa Maria della Salute, kao i predivne palate čiji period gradnje datira između 13. i 19. veka, ili jedan od najpoznatijih hotela u Evropi Danieli, čiji gosti su bili i Balzak, Prust i Vagner nisu jedino ono zbog čega su se zaljubljenici u ovaj grad, poput Marka Pola, Lord Bajrona ili Đakoma Kazanove, vraćali u isti.

Plantaže artičoka, ostvro Sant Erasmo

Grad gondola, romantike i ljubavi, jeste u isto vreme i skriveno mesto koje nudi i više od običnog turizma. Možete li zamisliti jedan dan u Veneciji na pecanju, ili poseta baštama u kojima se gaji biološko povrće i voće na jednom od venecijanskih ostva, kao što je Sant Erasmo, a koje je poznato po proizvodnji artičoka. Možda vam je takođe nezamisliva ekskurzija vožnje bicikla duž reke Brente koja se uliva u venecijanski zaliv ili vožnja starim ribarskim brodom takozvanim “bragozzo” koja će vam otkriti sve tajne i tehnike venecijanskih pecaroša.

Iako se na ovaj grad gleda uglavnom kroz objektiv fotoaparata ili kamere, jedno stvarno i drugačije iskustvo,  otvoriće vam neke nove vidike na Veneciju. Uz Slow Venice  tour operatere, koji nude širok izbor eksukrzija i paket aranžmana, moguće je otkriti Veneciju koja krije toiko toga u sebi kada je u pitanju kultura, tradicija, običaji naroda i ljudi koji su u njoj živeli i žive.

Tri dana sa ribarom u Veneciji“, jedna je od ponuda koje će vam dočarati stvaran život ribara, dok u toku noći priprema mrežu za ribolov, kada odlazi u ranim jutarnjim časovima u delove lagune gde riba migrira, a potom posle ulova, priprema ribu za prodaju. Pecanje sitne ribe je najunosnije u periodu takozvane “fraìme” tj. neposrednu pred zimu, u vreme obilnih kiša i guste magle. U svakom slučaju, tri dana ovakve Venecije, svakako mogu biti nezaboravno iskustvo za sve avanturiste i sve one zaljubljenike u večiti grad, koji žele da dožive Veneciju na malo drugačiji način.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “SlowVenice, doživite Veneciju na drugačiji način”


« INES Atelier: Predstavljena kolekcija CALLA 2015/16

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook