Skup ”Zdrava generacija – Šetnja za mir 2019”, 8. juna (14h-16h)

dana Jun6 2019

U subotu, 8. juna, sa početkom u 14 časova biće održana šetnja u sklopu globalne akcije Declaration of Peace and Peace Walk. Mesto okupljanja je Nemanjina ulica broj 22-26, tačnije zgrada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Beogradu. Slogan šetnje je ”Mir, brate, mir!”- stih pesme grupe Rimtutituki-”Slušaj Vamo!”

Globalna akcija Declaration of Peace and Peace Walk je do sada održana šest puta širom sveta, tačnije u preko 190 zemalja. U našem okruženju, između ostalog u akciji učestvuje i Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, i samoproglašenoj tzv. Republika Kosovo. Akcija ima za cilj da pošalje poruku mira od strane mladih ljudi, a cela ideja potiče iz Južne Koreje, od organizacije International Youth Peace Group, gde je već tradicionalno veliki skup održan 25. maja.

Pored šetnje, koja će trajati od 14 do 16 časova, biće poslato i pismo mira predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koje će biti prosleđeno i Organizaciji ujedinjenih nacija. Predstavnici zemalja sveta su pisma dobijali i proteklih godina,  Skup počinje u 14h kod zgrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Nemanjina 22-26), a zatim će se okupljeni uputiti kroz ulicu Kneza Miloša do parka na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva. Ispred Ministarstva i Predsedništva je planirano obraćanje organizatora skupa Vojina Radovanovića, inače jedinog srednjoškolca u svetu koji učestvuje u ovoj akciji. U slučaju da u međuvremenu budu planirani još neki govornici biće te blagovremeno obavešteni.

Skup je prijavljen policiji, a takođe je prijavljena i blokada saobraćaja.

Trasa kojom će se šetnja kretati-od Nemanjine 22-26, kroz Kneza Miloša, do parka na Andrićevom vencu ispred Predsedništva.

Organizator protesta je srednjoškolac Vojin Radovanović (18), autor i voditelj emisije ”Zdrava generacija”, i Jutjub kanala ”Sombrero na kiši” koji je izabran od organizatora akcije iz Seula da šetnju organizuje u Srbiji, a inače i najmlađi učesnik ove akcije u svetu. Takođe autor je i bloga ”Otvoreni prelom mozga”, a 2018. godine u sklopu akcije ”Zdrava generacija” uputio je otvorena pisma ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću, narodnim poslanicima Skupštine Srbije, Radioteleviziji Srbije, kao i Agenciji Tanjug.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Skup ”Zdrava generacija – Šetnja za mir 2019”, 8. juna (14h-16h)”


« Otvaranje junskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook