Simon Riter & Big Bend RTS u Domu omladine Beograda

dana Jun2 2017

Big Bend Radio televizije Srbije i Dom omladine Beograda zatvaraju prolećnu programsku sezonu koncertom pod nazivom “VOYAGE” (Putovanje) u utorak 13.juna od 20h . Zajedničko koncertno džez putovanje u Domu omladine se nastavlja u septembru, nakon vrlo aktivne letnje sezone Big Benda RTS, ispunjene festivalskim nastupima i koncertnim turnejama.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 500 dinara. U pitanju su numerisana sedeća mesta.

Simon Riter (Simon Rigter) je gost solista na koncertu koji predstavlja još jedan iskorak u autentičnost, originalnost i autorsko stvaralaštvo. Sve kompozicije se premijerno izvode i pažljivo su objedinjene u magično putovanje, koje predstavlja naše soliste Big Benda RTS-a i Simona Ritera kao jednog od vodećih džez umetnika u Evropi.

Simon Riter potiče iz muzičke porodice i od najranijeg detinjstva je u svakodnevnom kontaktu sa muzičkim instrumentima.

Već sa šesnaest godina upisuje Konzervatorijum u Den Hagu, kod čuvenog pedagoga i soliste Džon Ruoka, da bi kasnije upisao i prestižni konzervatorijum Hilversum u klasi vodećeg saksofoniste Evropske džez scene Ferdinanda Povela.

Nakon uspešnog školovanja i usavršavanja, njegova karijera beleži saradnju sa eminentnim džez  umetnicima, kao što su: Kurtis Fuler (Curtis Fuller), Slajd Hempton (Slide Hampton), Džordž Kolman (George Colman), Alvin Kvin (Alvin Queen), Koncert Gebau Džez Orkestar (The Jazz Orchestra of the Concertgebouw), Roterdam džez orkestar (The Roterdam Jazz Orchestra)……

Podatak da je solista na preko 40 LP i CD izdanja i titula gostujućeg profesora na Institutu za umetnost u Roterdamu (Codarts instituut) i Konzervatorijumu u Amsterdamu (Conservatorium van Amsterdam), svrstavaju ga u porodicu vodećih džez umetnika starog kontinenta.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Simon Riter & Big Bend RTS u Domu omladine Beograda”


« Deseti Balkan Art Fashion Event

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook