Septembar u KC Grad-Program Velike galerije

dana Jul18 2018

Ovog septembra u fokusu Velike galerije je ikonični beogradski multimedijalni umetnik Dušan Gerzić Gera, čije radove predstavljamo publici na specijalnoj prodajnoj retrospektivnoj izložbi kojom se obeležava dvadesetogodišnjica umetnikove smrti. Publika će na otvaranju 3. septembra od 20 časova imati priliku da vidi selekciju Gerinih dela iz svih faza stvaralaštva, uz dokumentarne fotografije, video-snimke i intervjue.

Od Beograda, preko Njujorka do Pariza, od grupnih preko samostalnih izložbi u ovim gradovima, od body paint umetničkih akcija u SKC-u i The Tunnel klubu u Njujorku, preko kolaža, monumentalnih slika, intimnih crteža i dokumentarnih fotografija postavka pravi pun krug stvaralaštva ovog umetnika nomada. Selekcija iz veoma obimnog opusa radova, biće razvrstana u četiri celine.

Za ovu priliku radovi će biti pozajmljeni iz privatnih kolekcija, a većina dela pripada kolekciji umetnikovog brata Borivoja Gerzića. Odabrani radovi biće stavljani na prodaju. Ne propustite ekskluzivnu priliku da se podsetite ili pak upoznate sa opusom jednog od najznačajnijih protagonista Novog talasa osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka u Beogradu, Dušanom Gerzićem Gerom.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Septembar u KC Grad-Program Velike galerije”


« U šta smo se to pretvorili: panorama savremene proze u izdanju Arhipelaga

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook