Romantična komedija DOLCE VITA gostuje u Belorusiji

dana Sep20 2019

Romantična komedija DOLCE VITA premijerno izvedena 7. decembra 2018. godine na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum dobija brojne pozive iz zemlje i inostranstva za gostovanje.

Nastala po tekstu Jelene Paligorić Sinkević i postavljena kao pobednik Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce, predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa Jugom Đorđevićem, rediteljem, uz podršku Ivane Jelić, scenografkinje, Lare Popović, kostimografkinje, Anke Gaćeša Kostić, koreografkinje i muziku Andreja Sinkević, kompozitora, koji su ispričali toplu emotivnu priču punu optimizma i ljubavi prema životu, a koju su sjajno izneli vrhunski glumci, kako oni mlađi, tako i doajeni našeg glumišta: Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i Minja Subota, kao dobri duh predstave. Kuriozitet je da se kao Baba Dara pojavljuje Branka Veselinović, naša najstarija glumica koja je napunila 100 godina! Publika Madlenianuma je već zdušno prihvatila ovu predstavu, namenjenu svim generacijama. Tim predstave Dolce vita podseća publiku na duh Beograda koji se nezaustavljivo prenosi iz generacije u generaciju i, iako na prvi pogled skrajnut od centalnih gradskih zbivanja, čini da srce Beograda kuca plemenitošću, toplinom, iskrenim zajedništvom i nežnošću. Predstava posle Beča gostuje u Minsku u Teatru-studiju filmskih glumaca koji je sa svojim ansamblom gostovao u Madlenianumu u aprilu mesecu.

Teatar-studio filmskih glumaca osnovan je 1980. godine kao eksperimentalna kreativna laboratorija za podršku profesionalnog glumačkog izraza i razvoj stvaralačkog umeća stalne glumačke postave Nacionalnog kino-studija Belarusfilm.

Tokom 38 godina rada Teatar je, sa svojim repertoarom ali i publikom, postao jedna od najzanimljivijih i najposećenijih scena u zemlji. Treba napomenuti da je Teatar-studio jedino pozorište ovog tipa koje je opstalo na postsovjetskom prostoru. Sve ove godine Teatar uveseljava publiku predstavama najrazličitijih žanrova i formi.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Romantična komedija DOLCE VITA gostuje u Belorusiji”


« Lena Kovačević i Suzana Perić oduševile Italijane na Nedelji mode u Milanu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook