Regionalni konkurs za grafički dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE

dana Apr6 2017

Mikser Festival i Mikser House Sarajevo, Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske, pozivaju grafičke dizajnere i ilustratore sa područja bivše Jugoslavije da učestvuju na konkursu za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 9.9.2017. godine u Sarajevu.

Konkurs ima za cilj kreiranje novih mogućnosti za profesionalno ostvarenje kreativnih talenata sa Balkana i promovisanje grafičkog dizajna kao discipline izvan očekivanih medija, u urbanom prostoru. Autori se pozivaju da osmisle kreativno rešenje za fasadu napuštene fabričke hale koja će se novom namenom transformisati u “fabriku kulture”, i doprinesu revitalizaciji kvarta Pofalići, vodeći računa da svojim rešenjima reflektuju glavne vrednosti koje zagovara kulturni centar “Mikser House”: multidisciplinarnost, multikulturalnost, urbani duh, povezivanje regiona kulturom, ideju otvorenog društva za sve.

MIKSER HOUSE SARAJEVO
Mikser House je nezavisni kulturni centar koji spaja umetničke, društvene, edukativne i komercijalne aktivnosti u prostoru revitalizovanog industrijskog nasleđa. Programi su posvećeni razvoju lokalnih talenata i kreativnog sektora Balkana, kao i afirmaciji multikulturalnosti, društvenog aktivizma i održivih modela razvoja grada. Mikser House okuplja stvaraoce i stručnjake iz celog regiona, i predstavlja mesto susreta građana, arhitekata, dizajnera, umetnika, muzičara, kompanija, civilnog sektora, javnih institucija, medija, međunarodne i lokalne zajednice.  Nakon pet godina rada u beogradskom kvartu Savamala tokom kojih je održano preko 1500 kulturnih događaja sa više od million posetilaca, Mikser House otvara vrata svog regionalnog centra u industrijskom kvartu Pofalići u Sarajevu, 9. septembra, 2017. godine.

ŽIRI
Mirko Ilić, illustrator i grafički dizajner / profesor, Škola vizuelnih umetnosti, Njujork

Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner / profesor, Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo

Maja Lalić,  arhitekta i urbanista / kreativni direktor Mikser House, Beograd

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati finaliste konkursa čiji će radovi biti predstavljeni javnosti u vidu kolektivne izložbe “Kuća za sve naše ljude” na Mikser festivalu 2017 u Beogradu, u periodu od 25. do 28. maja. Nakon otvaranja Mikser House-a u Sarajevu, izložba će biti predstavljena i sarajevskoj publici. Pored učešća na izložbi, autori odabrani u prvom krugu konkursa imaće priliku da pohađaju mentorisane radionice i prisustvuju stručnim predavanjima na Mikser festivalu. Zainteresovani finalisti će imati priliku da u budućnosti učestvuju u programima profesionalnog usavršavanja i javnog predstavljanja radova potencijalnim klijentima (speed dating, career days) koji će biti organizovani u Mikser House-u u Sarajevu nakon otvaranja centra, kao i da svoj rad predstave upravi Mikser House-a sa ciljem zaposlenja na poziciji grafičkog dizajnera unutar kreativnog tima novog kulturnog centra u Sarajevu. Svim učesnicima izložbe biće uručena specijalna priznanja. Na zatvaranju izložbe, žiri će proglasiti dobitnike i dodeliti prve tri nagrade konkursa, kao i Nagradu publike Mikser Festivala 2017.

 I nagrada

 • Realizacija nagrađenog rešenja na fasadi kulturnog centra Mikser House Sarajevo, površine preko 600m2, čije troškove u potpunosti snosi Mikser House uz podršku partnera
 • Novčana nagrada: 1000 eur (bruto)
 • Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

II nagrada

 • Novčana nagrada: 500 eur (bruto)
 • Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

III nagrada

 • Novčana nagrada: 300 eur (bruto)
 • Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

Nagrada publike Mikser Festivala

 • Godišnja karta za događaje koje organizuje Mikser House Sarajevo x 2

Konkurs je otvoren za grafičke dizajnere i ilustratore iz svih bivših jugoslovenskih republika (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija). Kandidati mogu biti pojedinci ili grupa autora. Svaki kandidat/grupa može dostaviti više rešenja kao posebne prijave. Prijave se vrše popunjavanjem elektronskog formulara dostupnog na adresi www.sarajevo.mikser.rs  koji će biti aktivan do 5.maja 2017. godine u ponoć.

Preporučeni koraci:

 1. Preuzimanje prezentacije o projektu sa instrukcijama za prijavljivanje na konkurs ovde
 2. Preuzimanje podloge/plakata za primenu konkursnog rešenja ovde.
 3. Priprema preuzete podloge sa konkursnim rešenjem u dve verzije:
 4. PDF plakat za štampu, 300 dpi – za slanje linkom isključivo;
 5. JPG web preview, 72 dpi – za direktni upload putem formulara
 6. Upload PDF plakata za štampu (a) na nekom od cloud servera (dropbox, google drive, sky drive, wetransfer, i drugi) i priprema linka koji autori dostavljaju putem formulara
 7. U elektronskom formularu potrebno je popuniti podatke o  autoru, opis rada, link za PDF plakat (a), diretko uploadovati verziju plakata u web rezoliciji (b), i ukoliko je potrebno, ostale prateće vizuelne materijale, crteže i skice u web rezoluciji.  

Prijavom na konkurs kandidati potvrđuju da su autori svih priloženih radova i skica, i da MIKSER ima pravo objavljivanja priloženih radova na svim komunikacionim kanalima.

Konkurs je otvoren do 5. maja 2017. godine u ponoć.

Rezultati Prvog kruga konkursa biće objavljeni na web stranici www.mikser.rs

Rezultati Drugog kruga biće objavljeni na Mikser festivalu 2017, 27. Ili 28. maja.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Regionalni konkurs za grafički dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE”


« Džez sastav Blazin’ Quarter u Mikser House-u

RSS trendovi

 • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

 • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook