Radni dan jednog roštilj majstora

dana Aug15 2019

Preko 37*C je ovih dana normalna radna temperatura pored roštilja, peckanje po šakama od čestica užarenog ćumura ili masti, mokra leđa od znoja, porudžbina na papiru ko zna koja… Sve ovo predstavlja radni dan jednog roštilj majstora.

U 71% restorana brze hrane u kuhinji gde je roštilj ne radi ili ne postoji klima uređaj, niti postoji odgovarajuća ventilacija za odvod dima.

Temperature su u proseku za 9*C više na radnom mestu roštilj majstora od onih koje su trenutno na displejima vaših telefona.

Ovo je pokazalo istraživanje i anketa rađena od 02.05 – 09.08.2019. godine, na uzorku od 520 roštilj majstora iz Beograda, Niša, Leskovca, Čačka, Kragujevca i Kraljeva.

Brojni lekari navode da u nastanku karcinoma debelog creva veliku ulogu imaju heterociklični amini i policiklični aromatični ugljovodonici koji se stvaraju isključivo prilikom korišćenja roštilja na ugalj a posebno su ugroženi oni koji rade direktno u pripremi hrane sa roštilja.
Čim krenu visoke temperature svi izbegavaju da kod kuće spremaju hranu pa posete najbližu brzu hranu u svom kraju, ali o teškom poslu roštilj majstora malo znaju.

Ne ljutite se kada pljeskavica ili belo meso nije na vreme spremljeno, jer na 37 stepeni sve je usporeno, malo više budite strpljivi kada vam stomak glad probudi, jer i roštilj majstori su samo umorni radnici i obični ljudi.

Izvor: Instagram


Ivan Mijailović
je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: kultivisanje | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Radni dan jednog roštilj majstora”


« Završeno snimanje kratkog filma Budimo u kontaktu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook