Prota i Doda otvorili 42. Belgrade Fashion Week

dana Oct29 2017
Najuticajniji modni projekat jugoistočne Evrope, 42. Belgrade Fashion Week svečano je otvoren u BelExpo Centru. Ljubitelji mode najpre su mogli da pogledaju kolekciju Aleksandra Protića inače jednog od najistaknutijih domaćih kreatora i van granica naše zemlje, koji je ovom prilikom proslavio dve decenije uspešnog rada. Za svoju kolekciju, Protić je pronašao inspiraciju u skulpturama “Pelagos” Barbare Hepvort, a dominantni detalji su falte i kaiševi koji daju i određuju formu modela. 
Otvaranje 42. Belgrade Fashion Week
Aleksandar Protić
 
Publika je nakon toga uživala u reviji Dode Komad, prošlogodišnje dobitnice nagrade BFW-a za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti. Profesorka Doda Komad sa jedinstvenim pristupom edukaciji izgradila je brojne domaće dizajnere medju kojima i Aleksandra Protića. Ove sezone, čuvena profesorka predstavila je kolekciju koju čine unikatni odevni predmeti i modni detalji načinjeni od vune, svile, pamuka, i materijala novih tehnologija.
Doda Komad
 
Nove kolekcije zatim su predstavili brend kalifornijskog porekla – UGG, koji je ove sezone prikazao kolekciju inspirisanu plažama, planinama i prepoznatljivom arhitekturom Kalifornije i mlada beogradska dizajnerka Sonja Jocić, čiji inovativan dizajn i ovoga puta kroz dekonstrukciju i reciklažu eleminiše otpad tkanine radi boljeg očuvanja životne sredine. Stajling i forme odišu jednostavnošću minimalističkih formi koje naginju ka avangardi, uličnom odevanju sa elegantnim adergraund prizvukom.  Kolekcijom “RE”, Sonja se obratila urbnim i kreativnim ženama sa jasnim stavom, kao i onima koje bi volele da ga imaju. Posebna atrakcija večeri bili su poznati voditelji Zoran Kesić i Una Senić koji su prošetali pistom u ulozi manekena na reviji modnog brenda UGG. 
UGG
UGG
Sonja Jocić
Sonja Jocić
 
Na samom kraju prvog dana 42. Belgrade Fashion Week-a, održane su revije autorske mode. 
 
Nova kolekcija brenda Lily Taylor nastala je kao svojevrsni memento na različita putovanja i lokacije na kojima je tokom poslednjih godina boravila Ljiljana Joksović Mutić, koja i stoji iza ovog brenda. Kroz kolekciju diskretno provejava boho stil na bluzama i haljinama, a u jedinstvu sa pročišćenom i oštrijom formom kaputa. 
Lily Taylor
Lily Taylor
 
Mladi dizajner Marko Glavinić predstavio je kolekciju ‘Osam’ koja se bavi tematikom beskonačnosti. Glavni element Markove kolekcije je forma kineskog kostima, transponovana u ovovremensku, polu-sportsku formu, dok su siluete nešto ležernije, ali ne bez karakterističnih naglašenih krojeva i detalja. Priču dopunjuje saradnja sa makedonskim brendom custom made obuće, S.ignature Satje Grabuloskog.
Marko Glavinić
Marko Glavinić
 
Kolekcija Ane Trošić Trajković ove sezone nosi naziv „42“ i predstavlja nastavak prethodne mini kolekcije, takođe inspirisane romanom „Autostoperski vodič kroz galaksiju“. Kolekcija je potpuno „obojena“ atmosferom iz romana, tako da se oslanja na modu 70ih godina prošlog veka. Dizajnerka je u smislu kolorita kombinovala pastelne tonove sa osnovnim i fluo bojama, a kao novinu u odnosu na prethodne kolekcije, crna i bela su daleko više zastupljene. Aksesoari su obogaceni 3d oblicima motiva, a sve u eksploziji boja, dezena i igre tekstura.
Ana Trošić Trajković
Ana Trošić Trajković
Izložba modnih detalja tradicionalno čini deo pratećeg programa Fashion Week-a, i ovoga puta je okupila najznačajnija dizajnerska imena: Nataša Šarić, Stanislava Sinđelić, Nevena Slavković, Evica Milovanov Penezić, Gordana Perenčević, Ivana Desnica. Osim dizajnera, na BFW EXHIBITION platformi, predstavili su se i pojedini značajni brendovi kao što su Lilu, Reda Milano, Rish, Tabanica, LaDoLa lu, Iskra.  
 
Kao društveno odgovorna manifestacija, BFW podržava edukativni projekat “Jači od straha” sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama. 
Više fotografija kolekcija pogledajte na našoj Facebook strani.

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prota i Doda otvorili 42. Belgrade Fashion Week”


« Džošua Redman: “Publika je ključni deo muzike”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook