Proslava 20 godina TV emisije “U trendu”

dana Dec5 2014
Vidno raspoložena dočekivala je goste koji su joj poželeli još mnogo godina uspešne karijere. Za odličnu atmosferu pobrinuo se bend Ane Štajdohar na čelu sa Aleksom Jelićem. Mnogobrojne poznate ličnosti, bivše i sadašnje kolege, poslovni partneri došli su da podrže voditeljku.
Snežana_Dakić_sa_ćerkom_LauromSnežana Dakić sa ćerkom Laurom

Snežana Dakić , višestruko nagrađivana TV autorka i voditeljka, uređuje i vodi TV emisije o modi i stilu života od 1992. do danas. Ove godine, Snežana i njena verna dugogodišnja publika slave izuzetan jubilej – dvadeset godina od nastanka njene kultne TV emisije „U trendu“ – inicijatora autentične autorske forme sa tematikom životnog stila na srpskoj medijskoj sceni!

_DJT5742 20 god U TRENDU net20 godina U trendu

Novinarsku karijeru započela je kao srednjoškolka, radom na Radiju Studio B, Radiju Index, Radio Beogradu i Radio Politici kao novinar, voditelj i autor. Godine 1992. priprema i vodi emisiju “Stil” na TV Studio B, uporedo sa radom na radiju. Od 1993. radi kao prezenter vesti na TV Politika. Te godine pokreće kolažnu radio emisiju “U trendu” , a 1994. pokreće istoimenu TV emisiju o stilu života, modi, umetnosti i dizajnu kao desetominutnu dnevnu formu koja se emitovala više puta u toku dana. „U trendu“ je prva emisija kratke forme sa frekventnim reemitovanjem „infotainment“ profila na srpskim tv kanalima, koja 3 godine kasnije prerasta u nedeljni kolažni TV magazin.

Godine 2000. Snežana Dakić sa emisijom “U Trendu” prelazi na BK TV, na kojoj će ostati do 2006. Emisiju “U trendu” obeležile su česte reportaže iz inostranstva i intervjui sa poznatim ličnostima iz sveta mode, filma, muzike i umetnosti, među kojima su modni kreatori Karl Lagerfeld, Roberto Kavali], Džon Galijano, glumci Džon Travolta, Hale Beri, Izabela Roselini, Pirs Brosnan, Džon Kliz, Žan Klod Van Dam, muzička legenda Malkolm Meklaren, filmski režiser Džems Kameron, slikar Vladimir Veličković i brojni drugi poznati kreatori trendova.

Među manifestacijama sa kojih je Snežana Dakić izveštavala i pravila specijalne TV emisije izdvajaju se filmski festivali u Kanu i Veneciji, modne nedelje “Pret a porter” u Parizu, London Fashion Week, Collezioni Donna u Milanu, Pitti Uomo u Firenci, sajmovi mode u Dizeldorfu, Napulju, Meksiko Sitiju, zatim reportaže iz Njujorka, Hong Konga, Londona, putopisne reportaže iz Španije, Italije…

Godine 2007. autorska emisija Snežane Dakić Mikić prelazi na TV Pink kao lajf-stajl magazin “Život u trendu” sa novom koncepcijom i u novom formatu. Ciljna grupa se proširuje sa urbane i elitne na najširu publiku, sa temama i novitetima iz domena popularne nauke i psihologije, zdravog života, ljubavi, muško-ženkih odnosa, medicine, kozmetologije i wellness-a – viđenih kroz prizmu poznatih ličnosti iz sveta domaćeg šou biznisa, politike, filma, muzike, mode i umetnosti.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Proslava 20 godina TV emisije “U trendu””


« Brunelo Kućineli, kralj kašmira predstavio “projekat za lepotu”!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook