Promovisan novi selektor reprezentacije Srbije

dana Jul2 2019

Ljubiša Tumbaković je promovisan u novog selektora seniorske reprezentacije Srbije. Nekadašnji trener Partizana i selektor Crne Gore, preuzeo je kormilo “Orlova” posle smene Mladena Krstajića usled neuspešnog početka kvalifikacija za EURO i debakla u Ukrajini.

– Godinama se pripremam za jednu ovakvu konferenciju, ali izgleda da sam morao dugo da čekam na to. Jako sam srećan i zadovoljan, privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam puno izazova i rešavao sam ih, ali ovo je moj najveci profesionalni izazov. Utošiću puno truda da bih ostvario cilj i plasman na EP. Nadam se da ćemo uz podršku i makisimalno angažovanje stvoriti patriotsku atmosferu koja će doneti rezultat – jasan je bio Tumbaković na početku svog obraćanja.

Novi strateg srpskog nacionalnog tima je odmah istakao da Srbija nema luksuz da se odriče najboljih igrača, i time najavio mogućnost povratka onih fudbalera koji nisu želeli da igraju pod Krstajićem.

– Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena. Biće puno ragovora, gledanja, sigurno da ćemo pričati o igračima koje niste apostrofirali, ali koji imaju kvalitet, da dođu do izražaja.

To znači da će biti obavljeni razgovori i sa Lukom Milivojevićem iMatijom Nastasićem, ali i drugima poput Nemanje Matića koji nije javno bio rekao da neće da igra za Krstajića, ali se o tome šuškalo, zatim tu su i Marko Grujić, Nemanja Gudelj…

– Rekao sam da imam plan, nisu samo njih dvojica u toj priči, ima više igrača sa kojima moram da vodim razgovore. U toj grupi će biti i Milivojević i Nastasić, sigurno niko neće biti zakinut, ja razmišljam o njima kao o našem bogatstvu, kakav će biti tok razgovora, njihova povratna informacija, ja to ne znam – rekao je Tumbaković.

Kada je reč o sastavu stručnog štaba velika mu je želja da ubedi da mu se priključi nekadašnji pomoćnik iz crnogorske reprezentacije i bivši trener Partizana, Bata Mirković.

– Kolege bez kojih ne mogu su Aleksandar Janković i Belović. Ostalo ćemo videti, a moje veliko zadovoljstvo je da učinimo sve da nagovorimo Batu Mirkovića da bude deo mog stručnog štaba.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Promovisan novi selektor reprezentacije Srbije”


« Projekcija dokumentarnog filma o MARINI ABRAMOVIĆ i razgovor

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook