Promocija knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele”

dana Nov1 2014

Pod sloganom “Vreme je za knjigu”, počeo je 59. Beogradski međunarodni sajam knjiga. Sajam će biti otvoren svakoga dana do 2. novembra od 10 do 21 čas.

Čast da otvore sajam podelili su gost iz Kine Liu Dženjun, a u ime domaćina pesnik i akademik Milosav Tešić.
Naslovna strana knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele”, Vesne Jugović de Vinča
Svi izdavači, uprkos izuzetno teškim uslovima poslovanja, ipak su obezbedili sredstva da štampaju “premijere” iako će posetioci primetiti da ima izuzetno puno reizdanja, ali to i nije tako loša praksa ako se uzme u obzir da mnogih dela klasične domaće i strane književnosti nema više, već godinama, u knjižarama.

Brojni posetioci kod štanda Zavoda za udžbenike
Jedna od premijera je i knjiga “Poslednja poruka Nelsona Mandele” Vesne de Vinča nadahnuto poslednjim intervjuom velikog državnika. Promocija je održana u utorak 28. oktobra, a govorili su: Dragoljub Kojčić, v.d. direktora Zavoda za udžbenike, prof. dr Ratko Božović, Miroslav Lazanski, novinar lista Politika; NJ. E. dr Pol Emil Činga Auka i ambasador Demokratske Republike Kongo i voditeljka TV Pink-a Maja Manojlović.

Dragoljub Kojčić, v.d. direktora Zavoda za udžbenike
Vesna de Vinča, predsednik kompanije “Miss Yu”,  TV autor , novinar , reditelj i producent, kaže za Nelsona Mandelu da je otišao div XX veka; čovek svetačke dimenzije, vizionar koji je osmišljavao i realizovao “fundamentalnu promenu” sveta, državnik velikog stila, sužanj koji posle 27 godina zatvora postaje prvi crni predsednik južne Afrike.

Vesna de Vinča
Takođe, kaže da je Nelson spartak našeg doba, čijim je nadljudskim naporima okončan monstruozni režim aparthejda, taj vrh “ledenog brega” vekovima taloženih poniženja i surovog iskorišćvanja crnaca od strane belih kolonizatora – ostao je nadahnuće za sve nas, globalni simbol pravde, slobode, jednakosti i demokratije.
Ovo je biografija pisana na osnovu poslednjeg svedočenja Nelsona Mandele. Skraćena verzija razgovora je u engleskom i srpskom izdanju magazina HELLO!
Reč je o iskrenom, emotivnom, umnom, energičnom, duhovitom i strasnom svedočanstvu, ali i nastojanju novinara i pisca Vesne de Vinča da kroz poseban istraživački postupak i sveobuhvatu literaturu prezentira i dokuči tajne i razvoj Mandeline misije.

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Promocija knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele””


« Novi Labello Lip Butter samo u Lilly prodavnicama

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook