Program poslednjih 10 dana izložbe Belgrade to Bowie

dana Aug11 2016
Izložba je najlepši način da se oda počast velikom umetniku, koji nas je napustio 10. januara ove godine, a u fokusu je blizu sto fotografija čuvenog BrajanRašića, muzičkog fotografa, Dorćolca nastanjenog u Londonu, koji je više od dve decenije bio Bouvijev zvanični fotograf. U konceptu i scenografiji Jasmine Holbus, Brajanove fotografije na ogromnim formatima prave posebnu atmosferu u Jugoslovenskoj kinoteci, na opšte oduševljenje svih posetilaca.
Maja Šuša
Značajan deo izložbe predstavljaju radovi  odabranih beogradskih umetnika – Mateja  Petković, Goran Milanović, Željka Mićaović Miljković, Mića Stajčić, Goran Vitanović, Nemanja Jehlička, Svetlana Ninković, Aleksandar Gligorijević, Marko Lađušić, Duško Stefanović, Nino Maljević, Vladimir Vesović.


Zahvaljujujući podršci Raiffeisen Banke i Grada Beograda, tokom prethodna tri meseca mnogobrojna publika je bila u prilici da uživa u impresivnim fotografijama Dejvida Bouvija i da učestvuje u raznim programima koji su se dešavali u okviru izložbe.
 
Do kraja izložbe organizovana su svakodnevna vođenja kroz izložbu i to sledećim terminima:
sreda, 10. avgust – 16h, 17h i 19:30h
četvrtak, 11. avgust – 16h, 17h i 18h
petak, 12. avgust – 17h, 18h i 19:15h
subota, 13.avgust – 12h i 13h + 17h, 18h i 19:15h
nedelja, 14. avgust – 11h i 12h + 18h i 19:15h
 
U posednjoj nedelji trajanja izložbe, vođenja će biti od ponedeljka do petka u terminima 17h, 18h i 19h. Autorima i organizatorima će se tokom vođenja u ovih poslednjih deset dana pridruživati i gosti iznenađenja – umetnici koji su učestvovali na ovoj izložbi, ljudi iz kulturnog i javnog života Beograda, koji spadaju u Bouvijeve najveće obožavaoce.


Zbog velikog interesovanja, u  subotu, 13. avgusta, ponoviće se akcija slanja razglednica. Svi posetioci izložbe Belgrade To Bowie, dobijaju razglednicu koju će ispisati na izložbi i ubaciti u BTB sanduče, koje će  organizatori  odneti u poštu i poslati na željene adrese! Uz razglednicu dobijate i specijalne BTB kartice sa Bouvijevim stihovima, koje mogu da vam posluže kao inspiracija!
Izložba sadrži i sva Bouvijeva izdanja na vinilima i diskovima i limitiranu seriju suvenira, a svakodnevno u terminu od 19h u Maloj sali Jugoslovenske kinoteke možete polgledati film u kome je Bouvi igrao.
Filmski program za narednih 10 dana:
10. avgust – Baskijat (1996)
11. 12 i 13. avgust –  Apsolutni početnici (1986)
14. avgust – Lavirint (1986)
15.avgust – Glad (1983)
16. avgust – Prestiž (2006)
17. avgust – Baskijat (1996)
18. avgust Besana Noć ( 1985)
19. avgust – Srećan Božić gospodine Lorens (1983)
20. avgust – Čovek koji je pao na zemlju)
Nagradni kviz ”Koliko poznajete Bouvija?” biće organizovan u ponedeljak 15. avgusta u 16h i u četvrtak, 18. avgusta u 16h.
Za kraj izložbe, organizator je spremio publikaciju – katalog, koji se može naručiti i putem maila: office.preventer@gmail.com.
 
Cena ulaznice je 300 dinara. Radno vreme: svaki dan od 10h do 20hDunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Program poslednjih 10 dana izložbe Belgrade to Bowie”


« Održan književni festival Šušur!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook