Prijavljivanje za Create In Residence do 17. avgusta!

dana Aug14 2014
CREATE IN RESIDENCE je novi, multidisciplinarni međunarodni program koji je incirao Švedski institut. Posvećen je rezidencijalnim boravcima autora iz Srbije u partnerskim organizacijama u Švedskoj, kao i švedskih autora u Srbiji.
Tokom svoje pilot faze, program je posebno fakusiran na dva kreativna domena – Writers In Residence i Designers In Residence.
Nova Iskra je objavila poziv za dizajnere iz Srbije, sa fokusom na mlade talente i profesionalce, posebno one aktivne u domenima interdisciplinarnog rada, polja dizajna i drugih srodnih disciplina.
Do kraja konkursa je ostalo još par dana i stoga podsećamo sve zainteresovane da je rok za prijavu 17. avgusta. Ovo je jedan od najvažnijih strateških projekta između Švedske i Srbije koji se trenutno nalazi u pilot fazi.
Šestoro autora iz Srbije (troje iz oblasti književnosti i stripa i troje dizajnera), imaće priliku da provedu po mesec dana u Švedskoj, uz pokrivene troškove puta, smeštaja, radnog prostora i uz mesečnu stipendiju. Pored toga, lokalni partneri će im pružati dodatnu podršku kada je u pitanju povezivanje sa srodnim institucijama, organizacijama i kolegama u Švedskoj.Tri izabrana autora iz Srbije imaće pokrovene putne troškove, smeštaj, stipendiju, radni prostor i profesionalnu podršku sva tri istaknuta inovaciona dizajn centra u Malmeu.Zainteresovani kandidati za Designers In Residence program moraju popuniti aplikacioni online formular koji se može naći na adresi http://tinyurl.com/createinresidence-novaiskra i pošalju svoj portfolio putem e-maila najkasnije do 17. avgusta.Uži izbor kandidata iz Srbije sačiniće tim Nove Iskre, dok će za finalnu selekciju biti zaduženi švedski partneri. Isti proces biće primenjen i u suprotnom smeru, prilikom izbora švedskih autora koji će po mesec dana provestu u Novoj Iskri. Selekcija kandidata biće završena do 1. septembra, nakon čega će uslediti dogovori oko organizacionih detalja.

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Prijavljivanje za Create In Residence do 17. avgusta!”


« Intervju: Iva Smiljanić, novo lice exkluziva

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook