Preporod kreativnog Beograda – udarna vest Njujork Tajmsa za vikend

dana Oct14 2013

Pozitivne vesti o Srbiji i Beogradu su retke, a pogotovo ako su stručne i analitične. Okvir ovogodišnje međunarodne Beogradske nedelje dizajna – BDW-a, jedne od najvažnijih svetskih profesionalnih manifestacija kreativnih industrija, poslužio je lucidnim novinarima verovatno najprestižnijih novina na svetu, Njujork Tajmsa, da se inspirišu srpskom kreativnom scenom i prenesu najaktuelnija zapažanja iz domena atraktivnih turističkih ponuda, gastronomije i gostoljubivosti Beograda, kao i pre svega o umetnosti, arhitekturi, dizajnu i razvoju grada, kojeg obeležavaju hrabri novi projekti.

Izjava osnivača BDW- Jovana Jelovca da je “nova generacija Beogradjana super-otvorena za inovacije i promene”, zaključila je u neverovatno pozitivnom duhu ovaj bogato opremljeni članak na pune tri strane u nedeljnoj reviji “T-magazin”, luksuznom dodatku u boji Njujork Tajmsa, koji je sada već objavljen na blogu (link) , dok se štampano izdanje ovog visokotiražnog magazina pojavljuje na kioscima širom sveta sledećeg vikenda.

Trud BDW-a je utoliko vredniji ako se uzme u obzir da ova neprofitna manifestacija nema bukvalno nikakvu podršku Grada Beograda, kao ni republičkog Ministarstva kulture ili SIEPE, do te mere da je sadašnji Sekretar za kulturu Beograda izjavio da je BDW “nebitna manifestacija” kao i da “nije dobila nikakve instrukcije da je podrži”, što oslikava sav apsurd aktuelne kulturne politike u gradu, kao i u zemlji.

Prilog o “kreativnom razvoju Beograda” je, inače, profesionalno mereno, verovatno najvredniji i najpozitivniji članak uglednih stranih medija o našem glavnom gradu u poslednjih tridesetak godina, i samo je poslednji u nizu sjajnih izveštaja sa BDW-a objavljenih u najvažnijim svetskim medijima kao sto su španski ABC, britanski Gardijan i Fajnenšl Tajms, italijanski Il Sole 24 Ore i mnogi drugi.

Hvala fenomenalnom Njujork Tajmsu, hvala radoznalim i inovativnim svetskim putnicima i medijima koji prenose pravu sliku istinskog kreativnog života i potencijala Beograda, pomažući nam da posaljemo pravu sliku o sebi često protiv interesa korumpirane domaće administracije. A pre svega hvala hrabrim beogradskim i srpskim kreativcima, kao i svim ljudima dobre volje koji uporno rade na razvoju našeg društva i kulture znanja, skoro bez ikakve podrške. Vi ste, pored naših sjajnih sportista, naši glavni “ohrabrivači nacije”.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Preporod kreativnog Beograda – udarna vest Njujork Tajmsa za vikend”


« Kako prevariti Doktora Filguda

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook