Premijera projekta (R)EVOLVE u SKC-u

dana Apr25 2018

Projekat (R)EVOLVE je osmišljen da povodom Svetskog dana igre, koji se tradicionalno obeležava 29. aprila, prikaže savremena istraživanja mladih umetnika u oblasti umetničke igre. Ovaj projekat premijerno će biti prikazan 26.aprila od 19h u Studentskom kulturnom centru.

Osnovna ideja ovog projekta je da studente umetničke igre pokrene na razmišljanje da daju odgovor na postavljeno pitanje: Šta je revolucija danas?_ prvenstveno u umetnosti jer su u okviru nastavnog procesa na Institutu za umetničku igru imali priliku da kroz mnogobrojne pristupe razmatraju ideju revolucije i da je kroz različite medije i predstave. Pojam revolucije je razmatran na predmetima: savremena igra, koreografija, sinergije i transformacije, performans i instalacije, režija, konceptualna umetnost i fotografija, tako da će ovi radovi biti prikazani u formi koreografija, video radova,performansa, instalacija, fotografija i plakata.

Kako i sama revolucija uvek podrazumeva stvaranje nečeg novog,autentičnog, drugačijeg i neponovljivog, to stvaranje u sebi objedinjuje prethodno iskustvo, teorijsko i praktično, tako da se stvaranje novog omogućuje kroz formulaciju već proživljenog i naučenog. Samim tim, radovi koje su studenti osmišljavali nose veliki potencijal za formulisanje kako sopstvenih umetničkih praksi i pristupa tako i potrebu za pomeranjem granica u umetničkoj igri uopšte.

U okviru programa će se predstaviti studenti svih godina Instituta za umetničku igru, osnovnih i master studija. Biće organizovana radionica Nike Janković (Holandija), gostujućeg profesora Instituta za umetničku igru. Radionica će biti otvorena za sve zainteresovane koji se bave istraživanjima u oblasti savremene igre i koreografije i održavaće se od 16.00 časova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Premijera projekta (R)EVOLVE u SKC-u”


« Ivanović: Trebalo mi je vremena da se naviknem na Partizan

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook